Dit motiveert jou in dit leven volgens Human Design

Er is iets in dit leven waar jouw vuurtje van gaat branden, iets wat jou drijft en motiveert. Wat dat precies is, ligt verscholen in je Motivation; één van de vier pijlen in jouw Human Design chart. In totaal bestaan er 6 verschillende type motivatie in Human Design. In dit artikel leg ik ze een voor een aan je uit.

Inhoud

Waar vind je je motivatie in je chart?

Binnen Human Design is je ‘motivatie’ één van de vier variabelen (de pijlen rond je hoofd):

  • De 1e pijl, linksboven, vertelt je hoe je voedsel en informatie verwerkt
  • De 2e pijl, linksonder, legt uit in welke omgeving je het meest tot je recht komt
  • De 3e pijl, rechtsonder, vertelt hoe jij de wereld waarneemt
  • De 4e pijl, rechtsboven, gaat over jouw motivatie en hoe dit jou in beweging zet

In mijn uitgebreide gids ARROWS leg ik gedetailleerd aan je uit waar iedere pijl voor staat en hoe je dit kunt toepassen in de praktijk.

Let op: de manier waarop de pijlen worden weergegeven is niet bij elke chart hetzelfde. Als je je chart hebt opgevraagd via mijn site gaat het om de pijl rechtsbovenin. Daarnaast zie je in de omschrijving van je chart (het lijstje met gegevens) ook staan welke Motivation jij hebt.

Waar staat je Motivation voor in Human Design?

Bij je Motivation in Human Design draait het allemaal om hoe jouw mind in z’n hoogste expressie werkt. Je hoeft hier zelf eigenlijk niets voor te doen. Want dit denkproces wordt vanzelf gestart nadat je, met behulp van de pijlen aan de andere kant van je hoofd (de linkerkant dus; de Digestion en Environment pijlen), je lichaam in balans hebt gebracht. Wanneer je dat hebt gedaan is je geest helder. Dit zorgt ervoor dat je vanuit de juiste View (de pijl rechtsonder) naar de wereld kunt kijken en vanuit je Motivation (de pijl rechtsboven) komen dan vervolgens jouw aligned beslissingen. De beslissingen zelf (het in actie komen) neem je met je autoriteit, maar je kunt bij het luisteren naar je autoriteit wel nagaan of je daarin jouw Motivation als drijfkracht terugziet. Is dat het geval? Dan ben je op de juiste weg.

Binnen Human Design worden er 6 verschillende typen motivatie onderscheiden:

  1. Color 1: Fear
  2. Color 2: Hope
  3. Color 3: Desire
  4. Color 4: Need
  5. Color 5: Guilt
  6. Color 6: Innocence

Net zoals bij vele andere onderdelen van Human Design, heeft je motivatie ook een schaduwkant. Dit ervaar je wanneer je uit alignement bent:

  1. Fear wordt Need
  2. Hope wordt Guilt
  3. Desire wordt Innocence
  4. Need wordt Fear
  5. Guilt wordt Hope
  6. Innocence wordt Desire

De betekenis per motivation

Fear

In alignment: Je wordt gedreven door een verlangen om het onbekende te begrijpen en kennis op te doen. Je hebt dus niet zozeer angst voor het onbekende, maar gewoon een sterke behoefte om zekerheid te creëren door middel van onderzoek en kennis. Je streeft naar vertrouwen en helpt anderen door je inzichten te delen.

Uit alignment: Fear wordt Need – Wanneer je uit balans bent wordt je denken gestuurd door onvervulbare behoeftes, wat leidt tot een schaarste mindset. In deze staat kun je het gevoel hebben dat er altijd wel iets ontbreekt of dat je niet genoeg doet, wat zorgt voor stress en overbelasting. Je gaat ‘people pleasen’ of hebt een constante behoefte naar meer, zoals liefde, geld of erkenning. 

Het verschil tussen deze twee kanten zit ‘m dus in; ga je vanuit balans op zoek naar zekerheid en kennis (dan ben je in alignment), of word je gedreven door gevoelens van tekort (dan ben je uit alignment)?

Hope

In alignment: Je denken wordt gedreven door een diep gevoel van weten en vertrouwen in het leven. Je hebt een aangeboren vermogen om onderscheid te maken tussen wat écht belangrijk is en wat niet. Je bent een optimist en vertrouwt erop dat het leven je altijd zal geven wat je nodig hebt. Deze positieve instelling maakt je aantrekkelijk voor anderen. 

Uit alignment: Hope wordt Guilt – Wanneer je uit balans bent wordt je denken beheerst door schuldgevoelens. In plaats van hoopvol te zijn over de toekomst, kun je je overweldigd voelen en het idee hebben dat je meer moet doen voor anderen. Je bent continu bezig met het oplossen van problemen, zelfs als dat ten koste van jezelf gaat.

Het verschil tussen deze twee kanten zit ‘m dus in: vertrouw je op het natuurlijke verloop van je leven of wordt je gedreven door schuldgevoelens en de drang om alles te fixen?

Desire

In alignment: Je wordt gedreven door ambitie, kracht en vastberadenheid. Je hebt van nature het vermogen om te zien wat wel en wat niet werkt, zowel voor jezelf als voor het grotere geheel. Dit maakt je tot een geboren leider. Je bent hier om je eigen pad te creëren en bent gericht op positieve transformatie, voor jezelf en voor anderen. Weet dat jouw verlangens wegwijzers zijn naar geluk en vervulling. Door deze te volgen vind je vreugde en betekenis in het leven.

Uit alignment: Desire wordt Innocence – Wanneer je uit balans bent laat je je leiderschapsrol vallen en trek je je terug. Je voelt je doelloos en houdt je liever stil, uit angst om fouten te maken. In deze staat onderdruk je je diepste verlangens, iets wat totaal niet past bij wie jij werkelijk bent. In plaats van je eigen unieke weg te volgen, wil je onopvallend blijven en probeer je erbij te horen. 

Het verschil tussen deze twee kanten zit ‘m dus in; volg je actief je verlangens en ambities of ben je passief en terughoudend?

Need

In alignment: Je wordt gedreven door dat wat er ontbreekt en ziet snel waar je een bijdrage kunt leveren. Je bent gefocust op het vervullen van essentiële behoeften en weet als geen ander hoe je snel tot de kern van een probleem komt. Je richt je alleen op zaken die echt aandacht nodig hebben. Je bent een praktische probleemoplosser en brengt helderheid in situaties waarin anderen het overzicht kwijt zijn. 

Uit alignment: Need wordt Fear – Wanneer je uit balans bent laat je je leiden door angst. Deze angst zorgt ervoor dat je verlamd raakt en geen actie onderneemt. Je bent continu bang voor wat er mis kan gaan en raakt verstrikt in details die er totaal niet toe doen. Hierdoor negeer je de dingen waarvan je eigenlijk weet dat ze écht belangrijk zijn. 

Het verschil tussen deze twee kanten zit ‘m dus in: richt je je op wat essentieel is en kom je in actie of word je beperkt door angst en passiviteit?

Guilt

In alignment: Je wordt gedreven door een verlangen naar vooruitgang en verbetering. Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en voelt je geroepen om problemen aan te pakken. Je hebt de kracht om impact te maken en vindt het belangrijk om bij te dragen aan positieve veranderingen. Je ziet dit niet alleen als taak, maar als een roeping om rechtvaardigheid te bevorderen.

Uit alignment: Guilt wordt Hope – Wanneer je uit balans bent, vermijd je je verantwoordelijkheden en hoop je dat problemen vanzelf verdwijnen. In plaats van actief naar oplossingen te zoeken, trek je je terug en negeer je de zaken die eigenlijk om aandacht vragen. Diep van binnen weet je wel wat er nodig is, maar je hebt een passieve houding.

Het verschil tussen deze twee kanten zit ‘m dus in: neem je actief deel aan het oplossen van problemen en het aanbrengen van verbeteringen of ben je geneigd om passief te blijven.

Innocence

In Alignment: Je wordt gemotiveerd door een staat van “zijn” zonder specifieke agenda of doel. Je leeft in het moment, bezig met je eigen ervaringen en processen, zonder de behoefte om anderen te leiden of te controleren. Door deze pure en onschuldige manier van leven, fungeer je onbewust als een rolmodel voor anderen. Mensen kijken naar jou en vinden jouw authenticiteit en eerlijkheid inspirerend (zonder dat je het zelf door hebt). Je vervult een voorbeeldrol door simpelweg jezelf te zijn.

Uit Alignment: Innocence wordt Desire – Wanneer je uit balans bent, laat je je leiden door doelen en verlangens die niet van jou zijn. Dit komt (wanneer je uit alignment bent) meestal doordat je jezelf met anderen vergelijkt. Je verliest je natuurlijke onschuld en kan in situaties terechtkomen die helemaal niet bij je passen. In plaats van je op je eigen proces te focussen, probeer je te veel te doen wat anderen doen, wat je uiteindelijk uitput.

Het verschil tussen deze twee kanten zit ‘m dus in: leef je authentiek of laat je je meeslepen door externe verlangens en verwachtingen die niet passen bij wie je werkelijk bent.

Wil je hier meer over lezen?

Voor slechts 55,- ontvang je mijn uitgebreide gids ARROWS direct in je mailbox, zodat je nog beter begrijpt wat jouw lichaam en mind nodig hebben om in alignment te zijn.

the vision 2024

Liefs,
Lindy

Meer weten over Human Design?

Je signature theme: dit voel jij wanneer je je design leeft

Je signature theme: dit voel jij wanneer je je design leeftWanneer je volgens je design leeft trek je meer kansen en overvloed aan. Ik ben daar zelf het levende bewijs van en het is dan ook niet voor niets dat ik dit nu aan anderen wil overbrengen. Er ligt zoveel...

Deze omgeving is volgens Human Design het beste voor je

Deze omgeving is volgens Human Design het beste voor jeJe ‘environment’ in Human Design vertelt je alles over de omgeving waarin jij het beste tot je recht komt. In de (voor jou) juiste omgeving voel je je fijn en daarnaast zorgt het ervoor dat je je strategie en...

Zo werkt jouw energie en zo laad je op volgens Human Design

Zo werkt jouw energie en zo laad je op volgens Human DesignHeb jij onuitputtelijke energie of moet je regelmatig even ontprikkelen? Ga jij het liefst op tijd naar bed of ben je een echte nachtuil, die de volgende ochtend gewoon weer fris en fruitig is? Iedereen is...

Waar staan de planeten in Human Design voor? Complete uitleg

Waar staan de planeten in Human Design voor? Complete uitleg Wanneer je naar je chart kijkt zie je links en rechts een rij met symbolen staan. Dit zijn de planeten. De planeten spelen een grote rol in Human Design, want ze vertegenwoordigen belangrijke thema’s in je...

“Human Design is echt ‘hokjesdenken’”; en waarom dit niet zo is

“Human Design is echt ‘hokjesdenken’”; en waarom dit niet zo is Het is een van de meest voorkomende misverstanden over Human Design: de opvatting dat Human Design mensen in hokjes zou plaatsen. Ergens kan ik het wel begrijpen dat je sceptisch bent wanneer je je nog...

Het 6/3 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

Het 6/3 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe je je levensdoelen manifesteert. Met een 6/3 profiel in Human Design heb je een avontuurlijk...

Het 2/4 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

Het 2/4 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe je je levensdoelen manifesteert. Met een 2/4 profiel in Human Design gaan dingen jou...

Innerlijke autoriteit: zo maak je keuzes in lijn met jouw design

Innerlijke autoriteit: zo maak je keuzes in lijn met jouw designJe innerlijke autoriteit in Human Design vertelt je alles over hoe jij beslissingen neemt. Door te begrijpen welk type innerlijke autoriteit je hebt en hoe je deze toepast in je dagelijks leven, kun je...

Het 2/5 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

Het 2/5 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe je je levensdoelen manifesteert. Met een 2/5 profiel in Human Design ontstaat er magic...

Het 3/6 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

Het 3/6 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe je je levensdoelen manifesteert. Heb jij een 3/6 profiel in Human Design? Dan is jouw leven...