Human Design is het filter waardoor je jouw liefde & licht de wereld in schijnt

Gratis je Human Design chart berekenen

Alles in Human Design begint met jouw unieke chart. Het is de blauwdruk van je leven. Want al die kleuren, cijfers en lijnen vertellen je precies wie jij bent en waar je krachten liggen. Voer hieronder je gegevens in en laat gratis jouw Human Design chart berekenen.  Wil je direct tot in detail weten hoe jij bent ontworpen? Bestel dan een persoonlijk blauwdruk, waarin ik dit volledig voor je uitschrijf.

Weet je niet jouw exacte geboortegegevens? Scroll dan even naar de veelgestelde vragen hieronder voor hulp.

 

Veel gestelde vragen

Hoe wordt je Human Design chart berekend?

Om je Human Design chart te kunnen berekenen heb je je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats nodig. Deze gegevens worden gebruikt om twee momentopnames te maken: één voor het moment van je geboorte en één voor ongeveer 88 dagen (precies 3 maanden) voor je geboorte. Deze periode wordt, volgens de Human Design filosofie, beschouwd als het moment waarop je ziel zijn intrede doet in dit leven. Op basis hiervan ontstaat er een energetische blauwdruk.

Hoe werkt Human Design?

Het Human Design systeem is gebaseerd op astrologie, het Chakra systeem, de I-Ching, Kabbalah en de kwantumfysica. Het laat twee werelden samensmelten: de spirituele wereld (de kosmos, planeten en transits) en de wetenschappelijke wereld (de kwantumfysica). De overeenkomst tussen deze werelden? Alles is energie. De stand van de planeten toen je geboren werd, de energetische blauwdruk die je op dat moment meekreeg, hoe de energie door je lichaam stroomt en wie of wat er op je pad komt; je omgeving en de ervaringen die je opdoet in dit leven. Volgens Human Design wordt jouw energie hierdoor beïnvloed. Het gaat ervan uit dat het begrijpen van deze invloeden kunnen helpen bij het herstellen van de natuurlijke energiestroom in je lichaam én dat je daardoor een meer authentieke manier van leven kunt (terug)vinden. Kortom; Human Design helpt je om weer in je kracht te gaan staan.

Wat als je je exacte geboortetijd niet weet?

Als je je geboortetijd niet weet, dan is simpelweg ‘12:00 uur’ invullen helaas niet voldoende. Je chart wordt op de minuut nauwkeurig berekend, omdat zelfs een verschil van een paar minuten al invloed kan hebben op de positionering van de planeten en daarmee op het design van je chart. Je geboortetijd is dus alles bepalend voor hoe jij bent ontworpen en ik raad je dan ook aan om je geboortetijd op te zoeken als je deze niet weet. Je kunt dit navragen aan je ouders. Maar als dit niet (meer) kan, dan kan je ook je geboorteakte opvragen bij de gemeente of je geboortekaartje of doopcertificaat opzoeken. Meer hierover lees je in het artikel ‘Wat als je je geboortetijd niet weet’.

Wat als je geboorteplaats er niet tussen staat?

De plaats waar je bent geboren heeft bepaalde coördinaten, die op hun beurt weer corresponderen met de stand van de planeten op dat moment op die specifieke plek. Daarom is je geboorteplaats (net als je geboortetijd) belangrijk voor het berekenen van je Human Design chart. Staat je geboorteplaats niet in de lijst? Kies dan de plaats die er het dichtst bij ligt.

Hoe maak je een gecombineerde chart / relatie chart?

Wanneer je twee charts over elkaar heen legt, ontstaat er een relatie chart. Je noemt dit ook wel een ‘relationship chart’ of een ‘gecombineerde chart’. Je kunt zo’n chart maken door eerst je eigen chart op te vragen en vervolgens klik je bovenin je scherm op ‘Create new relationship chart’. Voer de gegevens van je geliefde in, klik op ‘Bekijk jouw chart’ en je krijgt jullie relatie chart te zien.

Hoe lees je je chart?

 Als je voor het eerst naar jouw chart kijkt zie je waarschijnlijk een wirwar van lijnen, kleuren en onbekende symbolen. Maar laat je niet ontmoedigen door dit ingewikkelde patroon. Je hebt maar één design en als je deze eenmaal begrijpt, dan gaat er een wereld voor je open! In de Human Design chart uitleg blog vind je een praktische handleiding voor het lezen van jouw chart.

Hoe lees je een relatie chart?

Bij een gecombineerde chart let je in de basis op 2 dingen:

  • Het aantal gedefinieerde centers die jullie samen maken
  • Hoe jullie kanalen zich tot elkaar verhouden

In het artikel Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen? vind je een uitgebreide uitleg over het lezen en interpreteren van een relatie chart.

Hoe kan je leven volgens je design, waar begin je?

Het ontcijferen van je chart is de sleutel tot je droomleven. Maar waar begin je als je wilt leven volgens je design? In het traditionele Human Design systeem wordt er vaak eerst gefocust op het energietype en de bijbehorende strategie. (In het geval van een Manifestor is dit bijvoorbeeld ‘informeren’, in het geval van een Projector ‘wachten op een uitnodiging’). In de praktijk merk ik echter dat dit belemmerend kan werken; moet je als Projector dan bijvoorbeeld altijd opletten of je wel een uitnodiging krijgt, voordat je actie mag ondernemen? De eerste stap in het belichamen van je design is wat mij betreft dus niet je energietype en je strategie, maar: je ‘not self’ opmerken en je autoriteit volgen. Wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel ‘Hoe leef je je Human Design?’, waarin ik in 6 stappen uitleg hoe jij Human Design kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Hoe kan ik iemand anders een Human Design reading geven?

Super leuk dat je iemand anders een Human Design reading wilt geven! Het is mijn droom dat HD alsmaar verder verspreid wordt (en dat het in de toekomst zelfs wordt toegepast op scholen en in het bedrijfsleven). In mijn online programma Aligned vind je een uitgebreide les over het geven van een HD reading en daarnaast nog 11 modules (met meer dan 100 lessen!). Kortom; alles wat je nodig hebt om je te alignen met je design.