Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamen

Als je voor het eerst naar je chart kijkt zie je waarschijnlijk vooral lijntjes, kleurtjes en vlakken. Wat betekent dit allemaal en waar moet je beginnen? In dit artikel leg ik stap voor stap en super praktisch uit hoe jij jouw Human Design kunt leven. En trust me, dat kan je zoveel opleveren! Door jezelf te alignen met je design verhoog je letterlijk jouw lichaamsfrequentie. Met als resultaat een droomleven dat als een magneet naar je toe komt. Zo pak je het aan:

 1. Vraag je Human Design chart op
 2. Merk je not self op en maak daar je signature van
 3. Volg je autoriteit
 4. Volg je strategie
 5. Deconditioneer centrum voor centrum
 6. Trust the process

1. Vraag je Human Design chart op

Het begrijpen van jouw unieke design begint natuurlijk allemaal met het opvragen van je persoonlijke chart. Je hebt hier je geboortedatum, je geboortetijd en je geboorteplaats voor nodig. Staat je geboorteplaats er niet tussen? Selecteer dan de dichtstbijzijnde grote stad uit de lijst. Als je je geboortetijd niet weet, dan is simpelweg ‘12:00 uur’ invullen helaas niet voldoende. Jouw chart wordt op de minuut nauwkeurig berekend. Vraag dit dus even aan je ouders of vraag je geboorteakte op bij de gemeente. Nadat je je geboortegegevens hebt ingevoerd krijg je direct jouw chart te zien. Dit wordt ook wel een ‘BodyGraph’ genoemd. Het ontwerp is voor niemand hetzelfde. Laat je niet afschrikken door het ogenschijnlijk ingewikkelde ontwerp. Door de stappen in dit artikel te volgen kan je stap voor stap jouw design gaan leven.

2. Merk je not self op en maak daar je signature van

Je begint het belichamen van je design door je not self op te merken. Je not self is het gevoel dat jij ervaart wanneer je niet in lijn met jouw design handelt. Wanneer je niet jezelf bent dus. Dit gevoel kan jou enorm saboteren. Het kan je droomleven letterlijk in de weg staan. Hoogste tijd dus om daar wat mee te doen en om je not self om te zetten naar je signature. Je signature is het tegenovergestelde van je not self. Het is het gevoel dat jij ervaart wanneer je beslissingen in lijn zijn met je design. Als je dit gevoel weet te volgen zul je merken dat alles stroomt. Dingen lijken moeiteloos en vanzelf te gaan. Kortom; je wordt een magneet voor overvloed. Ieder energietype heeft een ander not self thema en een andere signature:

Je not self thema

 • Projector: verbittering 
 • Manifestor: boosheid
 • Generator: frustratie
 • Manifesting Generator: boosheid en frustratie 
 • Reflector: teleurstelling

Je signature 

 • Projector: succes
 • Manifestor: vrede / rust
 • Generator: tevredenheid
 • Manifesting Generator: vrede / rust en tevredenheid 
 • Reflector: verrassing

Probeer er gedurende de dag eens op te letten wanneer je je not self opmerkt. Waar wordt dit gevoel door veroorzaakt en hoe kan je hier je signature van maken? Door dit regelmatig bij jezelf na te gaan kan je ontdekken wat je triggers zijn en vervolgens actie ondernemen om jezelf te geven wat je nodig hebt. 

3. Volg je autoriteit

Je autoriteit vertelt je alles over hoe jij beslissingen maakt. Je kunt het ook wel zien als een innerlijk kompas en het wordt ook vaak je intuïtie genoemd. Het wijst je de weg! Dit is hoe het universum met jóu communiceert. Als je hier goed naar weet te luisteren, zet je steeds weer de juiste stappen naar een leven in alignment. Je autoriteit wordt bepaald door de centrums die je gedefinieerd (gekleurd) hebt en het staat dus eigenlijk los van je energietype. Zo kan een Projector een Splenic autoriteit hebben, maar een Manifestor ook. Welke autoriteit je precies hebt lees je af op je chart. Binnen Human Design zijn er 7 verschillende autoriteiten:

Emotionele autoriteit

Met een emotionele autoriteit mag je op basis van jouw gevoel beslissen of iets wel of niet geschikt is voor jou.

Sacrale autoriteit

Met een sacrale autoriteit beslis je met je onderbuik. Je krijgt dan een gevoel alsof je ‘aan’ gaat. Als je dit opmerkt bij jezelf, dan mag je ervoor gaan.

Splenic autoriteit

Met een splenic autoriteit mag je volledig vertrouwen op je intuïtie. ‘Overdenken’ is niet aan jou besteed. Jij voelt direct in het moment of iets de juiste keuze is voor jou. 

Ego/hart autoriteit

Met een ego/hart autoriteit mag je naar je hart luisteren. Stel jezelf daarbij vragen zoals: ‘Is dit wat ik écht wil?’, ‘brengt dit me dichter bij mijn dromen?’. Als het antwoord ja is, dan mag je de knoop doorhakken.

Self-projected autoriteit

Met een self-projected autoriteit mag je je uitspreken wanneer je een beslissing wilt maken. Luister daarbij vooral naar je eigen intonatie. Want als jij écht enthousiast bent, dan is dat meestal wel te horen.

Mentale autoriteit

Met een mentale autoriteit mag je eerst alles verzamelen wat je nodig hebt om een keuze te kunnen maken. Bespreek het met iemand die je vertrouwt. Geef jezelf daarin wat tijd en maak vervolgens op gevoel een beslissing.

Lunar autoriteit

Met een lunar autoriteit mag je één maancyclus wachten voordat je een knoop doorhakt. Denk je daarna nog steeds hetzelfde over die belangrijke beslissing? Dan mag je je keuze maken. 

 

  4. Volg je strategie

  Je strategie beschermt jouw energie. Door dit toe te passen zul je ervaren dat het creëren van kansen voor jou veel soepeler gaat én dat de resultaten veel sneller komen. Net als je not self thema en je signature, is je strategie afhankelijk van je energietype.

  • Projector: wacht op een uitnodiging
  • Manifestor: informeer en initieer
  • Generator: respondeer
  • Manifesting Generator: respondeer en informeer / initieer
  • Reflector: wacht een maancyclus

  In een op maat gemaakt blauwdruk leg ik gedetailleerd aan je uit hoe jij bent ontworpen. Zie het als een persoonlijke handleiding waarin ik Human Design super praktisch voor je maak. Door te leven volgens dit unieke ontwerp is meer flow en geluk onvermijdelijk.

  5. Deconditioneer centrum voor centrum

  Je hebt je not self opgemerkt en er je signature van gemaakt, je volgt je autoriteit en je strategie. Nu is het tijd om centrum voor centrum te deconditioneren. Gedurende je leven heb je (bewust of onbewust) van alles opgepikt uit je omgeving. Dit kunnen mooie, waardevolle dingen zijn, maar het kunnen ook patronen zijn die niet bij jou horen. Je kunt hierdoor langzaam (en onopgemerkt) verwijderd zijn geraakt van wie je eigenlijk bent. Oftewel; hoe je eigenlijk bent ontworpen. Om weer volledig in je kracht te kunnen gaan staan en in alignment te leven, raad ik je aan om centrum voor centrum te deconditioneren. Start intuïtief met het centrum dat jou op dit moment het meeste aanspreekt. Je hebt er 9 in totaal:

  • Hoofd centrum: Zo kom jij aan inspiratie
  • Ajna centrum: Zo ga jij om met ideeën
  • Keel centrum: Jouw sterkste communicatiestijl
  • G-centrum: Jouw identiteit, zelfliefde en richting in het leven
  • Ego centrum: Jouw eigenwaarde, motivatie en doorzettingsvermogen
  • Emotioneel Solar Plexus centrum: Zo ervaar jij emoties
  • Sacraal centrum: Het inzetten van jouw energie
  • Milt centrum: Jouw angsten, gezondheid en intuïtie
  • Wortel centrum: Zo ga je om met stress en druk

  Bekijk vervolgens in je chart of het centrum gedefinieerd of ongedefinieerd is. Gedefinieerde centrums zijn gekleurd. De energie in dit centrum is van nature aanwezig in jou. Dat is mooi, maar het kan er ook voor zorgen dat je vastroest in bepaalde patronen. Ongedefinieerde centrums zijn niet gekleurd. Dit centrum geeft aan waar je vatbaar bent voor invloeden van buitenaf. Je kunt hier veel leren, maar het kan er ook voor zorgen dat je te veel overneemt van anderen. Blijf dus goed in de gaten houden wat bij jou hoort en wat niet. Door conditioneringen los te laten kan je je design steeds meer belichamen.

  6. Trust the process

  Mijn laatste tip voor jou is: vertrouw op het proces. Niemand kan z’n design in één keer volledig belichamen. Neem de tijd en leer iedere dag weer wat meer over jezelf. Twijfels en groeipijn horen erbij. Blijf vooruit gaan en vertrouw erop dat jij perfect bent ontworpen voor het leven waar je naar verlangt. De krachtigste wens die je kunt uitspreken naar het Universum is: “Ik ben klaar om mijn hoogste en puurste expressie te leven”. Wat er daarna gebeurt is magisch… Enjoy the ride.

  Liefs,

  Lindy

  Meer weten over Human Design?

  Het 5/1 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

  Het 5/1 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe je je levensdoelen manifesteert. Met een 5/1 profiel in Human Design ben jij hier om een held...

  Stap voor stap deconditioneren met behulp van Human Design

  Stap voor stap deconditioneren met behulp van Human DesignGedurende je leven heb je jezelf (bewust of onbewust) een bepaalde rol aangemeten. Dit kan komen door de dingen die je hebt meegemaakt, maar ook door de omgeving waarin je bent opgegroeid. De een is hier...

  Het 4/6 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

  Het 4/6 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe je je levensdoelen manifesteert. Met een 4/6 profiel in Human Design draait het volledig om...

  Het 1/3 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

  Het 1/3 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe je je levensdoelen manifesteert. Met een 1/3 profiel in Human Design ben jij degene die...

  Het 5/2 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

  Het 5/2 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe je je levensdoelen manifesteert. Heb jij een 5/2 profiel in Human Design? Dan ben jij, met...

  Het 4/1 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

  In Human Design staat het 4/1 profiel voor degenen die hun eigen waarheid delen om anderen te verrijken.Je profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe je je levensdoelen manifesteert. Het 4/1...

  Het 6/2 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

  Het 6/2 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe je je levensdoelen manifesteert. In Human Design staat het 6/2 profiel voor het opdoen van...

  Wat is je incarnation cross in Human Design?

  Wat is je incarnation cross in Human Design?Je incarnation cross in Human Design laat zien waarom jij hier op aarde bent gekomen en vertelt je alles over je levensmissie. De energieën van de vier gates waaruit je incarnation cross bestaat vertellen je grotendeels wat...

  Hoe kan het dat tweelingen met hetzelfde Human Design toch verschillend zijn?

  Hoe kan het dat tweelingen met hetzelfde Human Design toch verschillend zijn?Je unieke design wordt bepaald door je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. Dit betekent dat tweelingen vaak zeer vergelijkbare of zelfs identieke Human Designs charts hebben. Maar...

  Het 3/5 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

  Het 3/5 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe jij je levensdoelen manifesteert. In Human Design staat het 3/5 profiel voor experimenteren,...