Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk

De meningen over Human Design lopen nogal uiteen; de een vindt het onzin, de ander zweert erbij. Wat je er ook van vindt, feit is dat Human Design steeds populairder wordt. Maar daarmee worden er ook steeds meer kritische vragen gesteld. Hoe werkt dit systeem precies? En hoe betrouwbaar is het eigenlijk? Eén ding is zeker; Human Design heeft mijn leven getransformeerd en ik leg je dan ook graag uit waarom Human Design wat mij betreft geen onzin is.

Hoe werkt Human Design?

Human Design is een relatief jong systeem dat op 3 januari 1987 op Ibiza werd ontvangen door een man die zich daarna Ra Uru Hu noemde. Het is een praktisch systeem dat laat zien hoe jij als je ware zelf kunt leven; authentiek en uniek. Alles wat je hiervoor nodig hebt staat opgeslagen in jouw Human Design bodygraph. Om je bodygraph te berekenen heb je je geboortetijd, je geboortedatum en je geboorteplaats . Op basis van die gegevens ontstaat er een energetische blauwdruk; jouw persoonlijke Human Design. Zodra je jouw unieke design begrijpt en begint te leven zoals je ontworpen bent, begint het leven vóór je te werken. Het voelt niet langer als moeilijk of zwaar, maar het wordt comfortabel en prettig. Je begrijpt jezelf op energetisch niveau waardoor er een diepe acceptatie ontstaat voor wie je daadwerkelijk bent. Iedereen is in essentie al perfect ontworpen. Je hebt een eigen levensdoel, eigen gaven en eigen krachten waarmee je de wereld een stukje mooier maakt. Human Design is de gebruiksaanwijzing die jou daarbij begeleidt.

Is Human Design betrouwbaar?

Hoewel er officieel nog geen wetenschappelijk bewijs is gevonden voor Human Design, ligt de oorsprong van dit systeem wel degelijk in onderzochte theorieën en wetenschappelijke onderzoeken. Het systeem is gebaseerd op astrologie, het Chakra systeem, de I-Ching, Kabbalah en de kwantumfysica. Oftewel; Human Design laat twee werelden samensmelten: de spirituele wereld (de kosmos, planeten en transits) en de wetenschappelijke wereld (de kwantumfysica). De overeenkomst tussen deze werelden is dit; alles is energie. De stand van de planeten toen je geboren werd, de energetische blauwdruk die je op dat moment meekreeg, hoe de energie door je lichaam stroomt en wie of wat er op je pad komt; je omgeving en de ervaringen die je opdoet in dit leven. Volgens Human Design wordt jouw unieke energie hierdoor beïnvloed. Je noemt dit laatste ook wel ‘conditionering’. Human Design gaat ervan uit dat het begrijpen van deze invloeden kan helpen bij het herstellen van de natuurlijke energiestroom in je lichaam én dat je daardoor een meer authentieke manier van leven kunt (terug)vinden. Kortom; Human Design helpt je om weer in je kracht te gaan staan.

Ben je benieuwd naar jouw unieke handleiding? In een gepersonaliseerd Human Design Blauwdruk lees je alles over hoe jij ontworpen bent, hoe jouw energie het beste werkt, hoe je de beste beslissingen maakt, hoe je je valkuilen herkent en je krachten activeert, hoe je op jouw levenspad komt (én blijft) en nog veel meer.

Waarom Human Design voor mij geen onzin is: mijn persoonlijke verhaal

Op Tweede Paasdag in 2020 schudde mijn leven op z’n grondvesten. Onze oudste kreeg een anafylactische shock nadat hij iets had gegeten waar hij allergisch voor is. Hij viel weg, kreeg geen lucht en even leken we hem te verliezen. Vreselijk was het. De traumahelikopter en ambulance kwamen met spoed onze kant op en iedere seconde duurde een uur. Gelukkig waren we in het bezit van een epipen waarmee we de shocktoestand konden stoppen. Dit sloeg aan en wonder boven wonder overleefde hij het.

Niet lang daarna werd er bij mij PTSS gediagnosticeerd. Ik kon niet meer normaal functioneren en in de periode die daarop volgde ben ik mezelf een hoop vragen gaan stellen. Waarom kon mijn man zo goed omgaan met dat wat er was gebeurd en was ik zo overmand door angst, terwijl we beiden hetzelfde hadden meegemaakt? Het deed mij realiseren dat ik totaal niet in lijn met mijn ziel leefde. Ik was volledig ‘uit alignment’.

Op deze manier kon ik niet door gaan en ik besloot een paar rigoureuze beslissingen te nemen. Ze brachten me op het juiste pad. Het pad van liefde voelen én verspreiden. Een pad van verbinding en licht. En op het pad van Human Design… (Achteraf gezien handelde ik toen al vanuit mijn ‘autoriteit’, maar dat wist ik toen nog niet).

Wat ik zag toen ik mijn eigen Human Design opzocht is bijna niet in woorden uit te drukken. Er vielen zoveel puzzelstukjes op zijn plaats. Eindelijk begreep ik mezelf. Eindelijk snapte ik wat ik allemaal voelde. Alles maar werkelijk alles wat ik las klopte. Ik was een Projector die uit alignment leefde. Al jaren riep ik dat ik niet de erkenning kreeg waar ik zo naar verlangde. Al die tijd zocht ik het buiten mezelf en dat is precies wat een Projector die niet in alignment leeft doet.

  Human Design profielen

  Ik kreeg inzicht na inzicht tijdens het lezen van mijn persoonlijke chart

  Mijn man stelde uiteindelijk voor om te starten met de opleiding tot Human Design coach. Dat was de beste beslissing ooit. Sindsdien gaat er geen dag voorbij waarop ik niet lees, leer of deel over Human Design. De wijze waarop dit systeem mensen laat zien wie ze werkelijk zijn en hoe hun leven hierdoor (terug) in flow komt is werkelijk fenomenaal. Wie had 3 jaar geleden gedacht dat ik nu de wereld over zou reizen en mijn droom zou leven! Als ik het kan, kan jij het ook. Het enige wat je hoeft te doen is het een kans te geven, die eerste stap te zetten en met jouw unieke design te experimenteren. Ik wens je onwijs veel liefde en geluk bij het toepassen van deze wijsheid. Het gaat je zoveel moois brengen. Enjoy the ride. 

  Liefs,

  Lindy

  Meer weten over Human Design?

  Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jou

  Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jouDe pijlen in je Human Design chart geven je inzicht in hoe je naar de wereld kijkt, in welke omgeving jij je het prettigst voelt en hoe je informatie tot je neemt. Ze zijn een mooie tool om je verder te...

  Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human Design

  Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human DesignDe planeten in ons zonnestelsel zijn continu in beweging. Van de stand van de zon tot de beweging van de maan, ze hebben (onbewust) een krachtige invloed op jouw dagelijkse leven. Je noemt deze verschuiving...

  Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?

  Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?Human Design geeft je inzicht in je kwaliteiten, je kansen, je uitdagingen en je valkuilen. Je bent daarin uniek! Maar wat gebeurt er als er twee personen samenkomen? Oftewel; wanneer je twee unieke designs...

  De 9 Human Design centers & hun unieke krachten

  De 9 Human Design centers & hun unieke krachtenOp je chart zie je gekleurde en witte vlakken. Deze vlakken noem je binnen Human Design je centers. Het zijn er negen in totaal en elk centrum heeft zijn eigen kenmerken en krachten. Samen vormen ze de basis van jouw...

  In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design

  In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design Sinds ik mijn design leef - als 2/4 Splenic Projector - voel ik me 100% mezelf en kan ik doen wat ik het allerliefste doe: vrij zijn, reizen en andere mensen helpen! En dan te bedenken dat ik in 2020 nog PTSS...

  Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamen

  Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamenAls je voor het eerst naar je chart kijkt zie je waarschijnlijk vooral lijntjes, kleurtjes en vlakken. Wat betekent dit allemaal en waar moet je beginnen? In dit artikel leg ik stap voor stap en super...

  Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?

  Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?Om jouw unieke chart te kunnen berekenen heb je je geboortedatum, geboortetijd en je geboorteplaats nodig. Maar wat als je je exacte geboortetijd niet weet? Hoe nauw komt dit? Kan je ook een geschatte tijd...

  Zo maak je een vision board voor 2024 met Human Design

  Zo maak je een vision board voor 2024 met Human DesignHet einde van 2023 is in zicht. Een mooi moment om te reflecteren, maar ook om vooruit te kijken en te fantaseren over het nieuwe jaar. Wat zijn je wensen en verlangens? Hoe zou jouw ideale 2024 eruitzien? Ik daag...

  Dit zijn de 5 Human Design definities & hun unieke kracht

  Dit zijn de 5 Human Design definities & hun unieke krachtOp je chart zie je een lijst met ‘chart information’ staan en daartussen staat ‘definitie’ (of ‘definition’). Binnen Human Design worden er 5 verschillende definities onderscheiden. De definitie die je hebt...

  De 36 kanalen van Human Design op een rij & uitgelegd

  De 36 kanalen van Human Design op een rij & uitgelegd Verspreid over je chart zie je een soort spinnenweb van lijnen lopen. Dit zijn de 36 kanalen van Human Design. In deze kanalen liggen jouw unieke talenten verscholen. Je draagt ze altijd bij je. En soms ben je...