Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human Design

De planeten in ons zonnestelsel zijn continu in beweging. Van de stand van de zon tot de beweging van de maan, ze hebben (onbewust) een krachtige invloed op jouw dagelijkse leven. Je noemt deze verschuiving van de planeten ook wel ‘transits’ en de energie die dit met zich meebrengt heeft impact op jouw unieke Human Design. In dit artikel lees je precies hoe dit zit.

Wat zijn Human Design transits?

Heb je weleens het gevoel dat je op sommige dagen sneller emotioneel of geprikkeld bent? Of dat je ineens veel meer energie hebt? Dan kan dit twee oorzaken hebben: iemand in jouw omgeving wakkert deze energie in jou aan óf de energie wordt in jou geactiveerd door de stand van de planeten. De beweging van de planeten in ons sterrenstelsel en de manier waarop ze jouw design beïnvloeden noem je de Human Design transits.

Wat gebeurt er precies tijdens een transit?

Zowel de planeten in onze kosmos als de poorten en kanalen in Human Design hebben een eigen, unieke energie. Wanneer een planeet door de verschillende poorten en kanalen in jouw design beweegt, dan kan deze iets in jou aanwakkeren. De planeet activeert of completeert op zo’n moment één of meerdere poorten en kanalen en schijnt daarmee zijn licht op bepaalde thema’s en lessen in je leven. Dit kan zowel collectief als individueel gevoeld worden. De energie die geactiveerd wordt is tijdelijk en varieert van duur. Dit is afhankelijk van de snelheid waarmee een planeet door een poort heen beweegt. Zo verandert de zon bijvoorbeeld ongeveer elke 5-6 dagen van gate, terwijl de maan veel sneller beweegt en meerdere gates per dag kan activeren​​. Transits geven je dus inzicht in de energieën, gebeurtenissen en mogelijkheden die er in een bepaalde periode op je af kunnen komen. Door te begrijpen hoe deze kosmische verschuivingen jou persoonlijk raken, kun je beter inspelen op de uitdagingen en kansen die het leven je biedt.

Waar vind je de actuele stand van de planeten?

Er zijn verschillende websites die dagelijks, wekelijks of maandelijks updates geven over de actuele stand van de planeten en hoe deze de verschillende poorten en kanalen in jouw Human Design systeem beïnvloeden. Via onder andere Genetic Matrix kan je een gedetailleerde chart laten maken die laat zien hoe de huidige transits zich verhouden tot jouw design. Hiermee krijg je inzicht in de energieën die op dit moment actief zijn. Door de stand van de planeten te bekijken én te begrijpen hoe ze jou beïnvloeden kun je je leven daarop afstemmen.

Zo leg je de Human Design transits over jouw chart heen

 • Ga naar Genetic Matrix
 • Klik op Registreer
 • Voer je gegevens in
 • Verifieer je mailadres
 • Log in op Genetic Matrix
 • Creëer je chart
 • Open middenin je scherm het dropdown menu ‘Foundation’ en selecteer ‘Foundation Transit’

 

Human Design transits

Zo lees je je transit chart

1. Bekijk hoe jouw chart zich verhoudt tot de transit

Nadat je je gegevens hebt ingevoerd krijg je je bodygraph te zien gecombineerd met de actuele transits. Links zie je jouw persoonlijke chart, rechts zie je de transit chart en het midden zie je een combinatie van beiden, oftewel: hoe jouw chart zich verhoudt tot de transit. De poorten (gates) die in beweging zijn hebben een andere kleur gekregen (paars) dan de poorten die normaal gedefinieerd zijn in jouw design (groen). Onderaan de chart zie je welke kanalen er in jouw design geactiveerd zijn dankzij de huidige stand van de planeten en van welke extra superpowers jij dus op dit moment gebruik kunt maken. 

2. Interpreteer de kanalen

Transits kunnen zowel persoonlijke als educatieve kanalen compleet maken in je chart. (De ‘birth channels’ heb je van nature al in jouw design). 

 • Een persoonlijk kanaal: de transiterende poort maakt een kanaal compleet dat je al deels gedefinieerd had. Deze energie versterkt jouw bestaande kwaliteiten
 • Een educatief kanaal:  de transiterende poort activeert een kanaal dat je normaal ongedefinieerd hebt in je chart. Kortom; deze energie is nieuw voor je en geeft je waardevolle lessen. Een transit die door een communicatie gate gaat bijvoorbeeld, kan je aanmoedigen om je uit te spreken of om ideeën met de wereld te delen​

3. Maak gebruik van de energie 

Zodra je de invloed van de transits op jouw chart begrijpt, kun je bewust kiezen hoe je met deze energieën gaat werken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je kansen grijpt voor persoonlijke groei, dat je je bewust wordt van bepaalde uitdagingen of dat je veranderingen in je relaties of carrière durft aan te gaan. Iedere transit belicht weer een ander thema in je leven. 

Wil je tot in detail weten waar alle 64 poorten voor staan en zo dus optimaal gebruik maken van de krachten van de transits? In mijn e-book GATES leg ik dit super praktisch aan je uit.

 

Wat kan je in het dagelijks leven merken van de transits?

Wat je precies merkt van de Human Design transits verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van jouw unieke design en van de planeten die op dat moment door de poorten en kanalen bewegen. Dit kan je in het merken van de transits:

 • Veranderingen in energie en stemming: Je kunt merken dat je energieniveau of stemming fluctueert door verschillende transits. Een transit die bijvoorbeeld een poort gerelateerd aan emoties activeert, kan je (tijdelijk) gevoelig of prikkelbaar maken. 
 • Invloed op besluitvorming en interesses: Sommige transits kunnen invloed hebben op je interesses, je focus of hoe snel je beslissingen maakt. Zo kan je tijdens sommige transits ineens openstaan voor iets nieuws of anders kijken naar bestaande situaties​​​​.
 • Interacties met anderen: Transits kunnen ook van invloed zijn op je interactie met anderen. Activeert een transit een poort die verband houdt met communicatie? Dan vind je het op dat moment misschien makkelijker om jezelf uit te drukken of belangrijke gesprekken te voeren​​.
 • Bewustzijn en persoonlijke groei: Sommige transits bieden kansen voor zelfreflectie en persoonlijke groei. Zo kunnen ze gebieden van je leven belichten die aandacht nodig hebben of waar nog kansen liggen. Het bewust werken met de energie van transits kan helpen bij het transformeren van beperkende overtuigingen en het omarmen van je authentieke zelf.
 • Fysieke sensaties: Sommige transits kunnen lichamelijk worden gevoeld. Dit kan variëren van toegenomen energie (of juist moeheid) tot specifieke fysieke ongemakken​​​​.

 

De belangrijkste transit: de bewuste zon

Ben je nog maar net gestart met je verdiepen in de transits? Kijk dan vooral naar de poort van de bewuste zon. De zon heeft van alle planeten de grootste invloed op je chart. Haar energie is altijd het sterkst en het meest voelbaar. Gedurende het jaar beweegt de zon door alle 64 poorten en staat 5 / 6 dagen in 1 poort. Op dat moment is de specifieke energie van die poort voelbaar. 

Zo ontdek je in welke poort de zon op dit moment staat en wat hiervan de invloed is op jouw design:

 • Kijk op de transit chart van Genetic Matrix naar de rechter bodygraph. Dit zijn de actuele transits.
 • Kijk naar het bovenste icoontje (de cirkel met de stip in het midden). Dit is de zon
 • Kijk welk cijfer er achter de zon staat. Dit is de poort (gate) waarin de zon zich op dit moment staat
 • Kijk nu in welk centrum deze poort zich bevindt. (Emotioneel centrum bijvoorbeeld).
 • Kijk tot slot hoe deze poort zich verhoudt tot jouw design en interpreteer het kanaal. Er kan (zoals je hierboven hebt gelezen) een persoonlijk kanaal of een educatief kanaal ontstaan. In mijn meest complete programma ALIGNED leg ik per kanaal uit wat dit voor jou betekent in het dagelijks leven.

Verdiep je in de transits en laat de energie van de kosmos voor je werken!

Liefs,
Lindy

Meer weten over Human Design?

Wat is je incarnation cross in Human Design?

Wat is je incarnation cross in Human Design?Je incarnation cross in Human Design laat zien waarom jij hier op aarde bent gekomen en vertelt je alles over je levensmissie. De energieën van de vier gates waaruit je incarnation cross bestaat vertellen je grotendeels wat...

Hoe kan het dat tweelingen met hetzelfde Human Design toch verschillend zijn?

Hoe kan het dat tweelingen met hetzelfde Human Design toch verschillend zijn?Je unieke design wordt bepaald door je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. Dit betekent dat tweelingen vaak zeer vergelijkbare of zelfs identieke Human Designs charts hebben. Maar...

Het 3/5 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

Het 3/5 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe jij je levensdoelen manifesteert. In Human Design staat het 3/5 profiel voor experimenteren,...

Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jou

Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jouDe pijlen in je Human Design chart geven je inzicht in hoe je naar de wereld kijkt, in welke omgeving jij je het prettigst voelt en hoe je informatie tot je neemt. Ze zijn een mooie tool om je verder te...

Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?

Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?Human Design geeft je inzicht in je kwaliteiten, je kansen, je uitdagingen en je valkuilen. Je bent daarin uniek! Maar wat gebeurt er als er twee personen samenkomen? Oftewel; wanneer je twee unieke designs...

De 9 Human Design centers & hun unieke krachten

De 9 Human Design centers & hun unieke krachtenOp je chart zie je gekleurde en witte vlakken. Deze vlakken noem je binnen Human Design je centers. Het zijn er negen in totaal en elk centrum heeft zijn eigen kenmerken en krachten. Samen vormen ze de basis van jouw...

Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk.

Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk De meningen over Human Design lopen nogal uiteen; de een vindt het onzin, de ander zweert erbij. Wat je er ook van vindt, feit is dat Human Design steeds populairder wordt. Maar daarmee worden er ook steeds meer...

In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design

In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design Sinds ik mijn design leef - als 2/4 Splenic Projector - voel ik me 100% mezelf en kan ik doen wat ik het allerliefste doe: vrij zijn, reizen en andere mensen helpen! En dan te bedenken dat ik in 2020 nog PTSS...

Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamen

Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamenAls je voor het eerst naar je chart kijkt zie je waarschijnlijk vooral lijntjes, kleurtjes en vlakken. Wat betekent dit allemaal en waar moet je beginnen? In dit artikel leg ik stap voor stap en super...

Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?

Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?Om jouw unieke chart te kunnen berekenen heb je je geboortedatum, geboortetijd en je geboorteplaats nodig. Maar wat als je je exacte geboortetijd niet weet? Hoe nauw komt dit? Kan je ook een geschatte tijd...