Alles over de Manifestor in Human Design

Als Manifestor maak jij impact op de wereld! Jij bent een initiator, een doener en gaat recht op je doel af wanneer jij eenmaal iets in je hoofd hebt. Je bent onafhankelijk, creatief en communicatief. Als je deze krachten durft te omarmen én belichamen, gaat er een wereld voor je open. In dit artikel lees je alles over hoe jij als Manifestor in Human Design bent ontworpen. Weet je nog niet wat jouw energietype is? Vraag dan je chart op.

Binnen Human Design onderscheiden we 5 verschillende energietypes: Manifestors, Generators, Manifesting Generators, Projectors en Reflectors. Slechts 9% van de wereldbevolking is een Manifestor. Jouw energietype vertelt je alles over hoe jouw energie het beste werkt en hoe je impact maakt op jouw omgeving. Ik leg in dit artikel precies uit hoe dat werkt. Is Human Design nog helemaal nieuw voor je? Lees dan mijn blog “Wat is Human Design: de complete introductiegids”.

  • Energietype: Manifestor
  • Jouw signature: (Dit voel je als je jezelf bent) Vrede (rust)
  • Jouw not-self thema: (Dit voel je als je van je pad afwijkt) Boosheid
  • Jouw strategie: (Zo creëer jij kansen en mogelijkheden): Informeren

Zo herken je een Manifestor aan zijn Human Design chart

Alle Manifestors hebben een ongedefinieerd sacraal centrum. Dit is het centrum dat correspondeert met de manier waarop jij jouw energie inzet. Dat dit centrum ongedefinieerd is bij jou als Manifestor betekent dat je geen consistente stroom aan energie hebt. Dit betekent overigens niet dat je lui bent of geen energie hebt, maar wel dat je bijvoorbeeld na een sprint moet rusten. Manifestors werken hierdoor over het algemeen anders dan de rest van de wereldbevolking. Een 9-tot-5 baan is niet zo passend voor jou. Ondernemen past meer bij je; niet alleen omdat je een leider bent, maar ook omdat je dan je eigen tijd in kunt delen. Naast het ongedefinieerde sacrale centrum, heb je als Manifestor minimaal één motor centrum gedefinieerd. (Dat is het wortel centrum, het ego centrum en / of het solar plexus centrum). Ze hebben tot slot altijd een verbinding tussen een motor centrum en het keel centrum. Hierdoor heb jij van nature de energie om te initiëren. Je hoeft niet te wachten en bent hiervoor ook niet afhankelijk van anderen.  
Manifestor Human Design

Het aura van een Manifestor

Het aura van een Manifestor is gesloten en wordt vaak omschreven als krachtig en impactvol. Door jouw onafhankelijke aard ben je eigenlijk niet gemaakt om een teamplayer te zijn. Jij bent een geboren leider en weet als geen ander waar jij jezelf én het collectief naartoe wilt leiden. Je straalt vastberadenheid en wilskracht uit. Kijk dan ook zeker niet raar op als mensen graag naar je luisteren of geneigd zijn om jouw wijsheden en ideeën te volgen. Jij hebt een magnetische aantrekkingskracht tot anderen. Met jouw gedefinieerde keelcentrum communiceer jij duidelijk wat je wilt én hoe je dingen aan gaat pakken. Je bent energiek, zelfstandig en wacht niet op anderen voordat je actie onderneemt. Dit is jouw gave als Manifestor, maar het kan er ook toe leiden dat je een bepaalde afstandelijkheid uitstraalt. Weet dat dit gesloten aura jouw kracht is en dat het ervoor zorgt dat je lekker in je eigen flow kunt blijven. Jij bent gemaakt om te manifesteren. Als jij aligned leeft kan je erop vertrouwen dat de juiste dingen op je pad komen.

De autoriteit van een Manifestor

Als Manifestor kan je één van de volgende autoriteiten hebben:

  • Emotionele autoriteit
  • Milt autoriteit (splenic)
  • Ego/hart autoriteit

Welke autoriteit je hebt is afhankelijk van de centrums die bij jou gedefinieerd (gekleurd) zijn. Je kunt dit bekijken in jouw chart. Jouw autoriteit vertelt je alles over hoe jij keuzes maakt. De meeste Manifestors hebben een emotionele of een milt autoriteit (splenic). De minderheid heeft een ego / hart autoriteit. Dit zegt jouw autoriteit over jou:

Emotionele autoriteit 

De naam zegt het al, met een Emotionele autoriteit kunnen jouw gevoelens alle kanten op gaan. Je kunt je on top of the world voelen en het andere moment een beetje ‘mwah’. Het is voor jou belangrijk dat je geen beslissingen in het moment maakt. Neem tijd voor het maken van een keuze en doorvoel je emoties voordat je ‘ja’ of ‘nee’ zegt. Je hebt een Emotionele autoriteit wanneer het Solar Plexus centrum gedefinieerd is. Dit geldt voor ongeveer 50% van de wereldbevolking en het is dan ook de meest voorkomende autoriteit. 

Milt (splenic) autoriteit

Heb jij een Milt autoriteit? Dan mag je op je intuïtie afgaan. Jij kan in het moment aanvoelen of iets juist is voor jou. Zit je op de juiste weg, dan merk je dit doordat je ‘aan’ gaat. Je voelt het als een soort golf van enthousiasme over je heen komen. Voelt het goed? Go for it. Je hebt een Milt autoriteit wanneer het Solar Plexus centrum ongedefinieerd is en het Milt centrum gedefinieerd.

Ego / hart autoriteit

Het Ego / hart centrum is het centrum van wilskracht en doorzettingsvermogen. Heb jij deze autoriteit dan mag je best een beetje egoïstisch zijn en jezelf vragen stellen zoals: “Wat wil ik? Wat brengt dit mij?”. Je hebt een Ego autoriteit wanneer het Solar Plexus centrum en het Milt centrum ongedefinieerd zijn en het Ego centrum gedefinieerd. Alleen Projectors en Manifestors kunnen een Ego autoriteit hebben. 

Urges en jouw autoriteit

Manifestors hebben een bijzonder lijntje met de kosmos; het Universum spreekt door jou heen met creatieve golven. Je noemt dit ook wel ‘urges’. Het is een soort innerlijke impuls die jou begeleidt naar het nemen van de juiste acties. Het is voor jou als Manifestor cruciaal om te leren luisteren naar deze urges. Je herkent een urge vaak aan ineens veel inspiratie of motivatie hebben, wat ervoor zorgt dat je in de actiemodus komt. Vaak kan je deze urges zelf niet eens verklaren. Je voelt gewoon een “yes”. Het beweegt zich door je heen om tot uiting te komen. Handel naar deze urges! Wanneer je er eentje voelt, gebruik je je autoriteit om te bepalen of je er ook echt iets mee gaat doen. Jouw autoriteit is jouw innerlijke kompas die je de weg wijst.

De strategie van een Manifestor

De strategie van een Manifestor is ‘Informeren’. Dit voelt misschien een beetje tegenstrijdig met jouw onafhankelijke karakter. Maar nadat jij voelt dat je actie gaat ondernemen is het belangrijk dat je de mensen om je heen op de hoogte brengt van jouw intenties en ideeën. Dit helpt anderen te begrijpen wat je gaat doen en het vermindert de afstand tot jouw gesloten aura. Je informeert mensen dus niet om toestemming te vragen, maar om iets mede te delen. De juiste mensen zullen zich bij jou aansluiten wanneer je ze informeert. Selecteer deze mensen op liefde, begrip en compassie. Dit is jouw tribe.

Zo sta jij in je kracht

Jij staat in je kracht wanneer je jouw eigen plan trekt en inziet dat je een leider bent. Maak het pad vrij voor alle anderen die na jou komen en ga steeds weer buiten de collectieve comfortzone. Je drukt je uit en deelt je visies en kunt dan soms op weerstand rekenen. Maar keep marching forward. Maak impact, houd jezelf niet in en focus je op je kracht. Door je niet langer te verstoppen en je creatiekracht volledig te omarmen, verschijnt niet alleen jouw droomleven, maar inspireer je ook anderen om hun dromen waar te maken. Jij mag delen wat je gaat manifesteren, omdat het gewoon een feit is dat het er komt. Maar take it easy. Sta jezelf toe om dingen vanuit kalmte en rust te doen. Het leven is geen race. Het leven is full of grace.

Dit past minder goed bij jou

Als het jou teveel kan schelen wat een ander van je vindt en je houdt je klein en stil dan ben je niet aligned. Onthoud dat jij geen goedkeuring van anderen nodig hebt om te doen wat je doet. Jij voelt zelf heel duidelijk wat goed is en dat is voldoende. Vertrouw op je eigen ingevingen. Laat alle lagen los waarin je jezelf hebt verteld dat je stil moest zijn omdat je te veel was. Stap uit de schaduw en in het licht. Wat jij te zeggen hebt is belangrijk. Wat jij te creëren hebt, maakt het verschil. Dit ben jij en dit is jouw magie. Dat betekent niet dat je altijd alles maar alleen moet doen. In tegenstelling; jij mag dingen initiëren en het uitvoerende werk aan anderen overlaten. Vergeet daarnaast niet dat ook jij een gevoel hebt. Ook jij kan geraakt worden door woorden en acties van anderen. Vraag je je af of je aligned bent? Kijk dan eens naar jouw dag vandaag: Waar ben je boos of zelfs woedend om? Waar ontbreekt het je aan rust? Is er iets dat onrust geeft? En wat kan je daaraan doen om meer rust te ervaren? Zo creëer je dagelijks momenten waarop je weer in alignment komt.

Je design belichamen als Manifestor

In de traditionele Human Design wordt er voor het belichamen van je design vaak als eerste gefocust op het volgen van je strategie. In het geval van een Manifestor ‘Informeren’ dus. Mijn persoonlijke advies? Volg eerst je autoriteit. Het Universum heeft namelijk een persoonlijk lijntje met jou. En door je autoriteit te volgen komen jullie op dezelfde golflengte. Volg je autoriteit en maak zo paden die er nog niet zijn. Laat ons de weg zien. Jij bent krachtig. Deel deze kracht. Want wat jij ziet, zien anderen niet. Jij ziet kansen waar een ander nog nooit aan heeft gedacht. Pak ze op en de juiste mensen verschijnen als vanzelf op jouw pad. Volg je autoriteit into the unknown. En laat je niet onzeker maken doordat iets onbekend terrein is. Jij kan dit en juist dát maakt jouw leven zo interessant.

Human Design is meer dan alleen je energietype

Herken jij jezelf niet (echt) in jouw energietype? Geen zorgen. Human Design is zoveel meer dan alleen jouw energietype. Jouw gedefinieerde en ongedefineerde centrums zijn belangrijk, je channels, je profiellijnen en nog zoveel meer. Daarom is de ene Manifestor, niet hetzelfde als de andere Manifestor. Alles samen vormt jouw unieke design. Zie het als puzzelstukjes, die samen één mooi groot geheel vormen. In een blauwdruk schrijf ik dit volledig en in praktische, begrijpelijke taal voor je uit.

Tot slot (mijn boodschap voor jou)

Tot slot (mijn boodschap voor jou)

Lieve Manifestor, het is tijd om de wereld de vrede te laten ervaren die jij creëert door wie je bent. Bescherm jezelf met gezonde grenzen, zodat je in jouw ‘zone of genius’ komt en de vrijheid voelt om nieuwe paden aan te leggen. Niet iedereen ziet wat jij al ziet, maar achteraf zullen ze dankbaar zijn voor dat wat jij hebt neergezet. Ga kalm en onbevreesd vooruit en verspreid zo jouw vrede, overal waar je gaat. Wees de liefdevolle leider die je altijd al was. Jij weet precies wat de wereld nodig heeft om meer rust te voelen. We need it! Hoe dieper je in jouw design duikt, hoe meer details je over jezelf te weten komt. Het is de weg terug naar je ware zelf. In een gepersonaliseerd blauwdruk leg ik gedetailleerd aan je uit hoe jij bent ontworpen. Zie het als een persoonlijke handleiding. Jij als Manifestor bent de creator van jouw leven. Jij kunt alles manifesteren als je jouw design leeft. Let maar op.

Liefs,

Lindy

Meer weten over Human Design?

Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jou

Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jouDe pijlen in je Human Design chart geven je inzicht in hoe je naar de wereld kijkt, in welke omgeving jij je het prettigst voelt en hoe je informatie tot je neemt. Ze zijn een mooie tool om je verder te...

Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human Design

Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human DesignDe planeten in ons zonnestelsel zijn continu in beweging. Van de stand van de zon tot de beweging van de maan, ze hebben (onbewust) een krachtige invloed op jouw dagelijkse leven. Je noemt deze verschuiving...

Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?

Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?Human Design geeft je inzicht in je kwaliteiten, je kansen, je uitdagingen en je valkuilen. Je bent daarin uniek! Maar wat gebeurt er als er twee personen samenkomen? Oftewel; wanneer je twee unieke designs...

De 9 Human Design centers & hun unieke krachten

De 9 Human Design centers & hun unieke krachtenOp je chart zie je gekleurde en witte vlakken. Deze vlakken noem je binnen Human Design je centers. Het zijn er negen in totaal en elk centrum heeft zijn eigen kenmerken en krachten. Samen vormen ze de basis van jouw...

Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk.

Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk De meningen over Human Design lopen nogal uiteen; de een vindt het onzin, de ander zweert erbij. Wat je er ook van vindt, feit is dat Human Design steeds populairder wordt. Maar daarmee worden er ook steeds meer...

In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design

In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design Sinds ik mijn design leef - als 2/4 Splenic Projector - voel ik me 100% mezelf en kan ik doen wat ik het allerliefste doe: vrij zijn, reizen en andere mensen helpen! En dan te bedenken dat ik in 2020 nog PTSS...

Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamen

Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamenAls je voor het eerst naar je chart kijkt zie je waarschijnlijk vooral lijntjes, kleurtjes en vlakken. Wat betekent dit allemaal en waar moet je beginnen? In dit artikel leg ik stap voor stap en super...

Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?

Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?Om jouw unieke chart te kunnen berekenen heb je je geboortedatum, geboortetijd en je geboorteplaats nodig. Maar wat als je je exacte geboortetijd niet weet? Hoe nauw komt dit? Kan je ook een geschatte tijd...

Zo maak je een vision board voor 2024 met Human Design

Zo maak je een vision board voor 2024 met Human DesignHet einde van 2023 is in zicht. Een mooi moment om te reflecteren, maar ook om vooruit te kijken en te fantaseren over het nieuwe jaar. Wat zijn je wensen en verlangens? Hoe zou jouw ideale 2024 eruitzien? Ik daag...

Dit zijn de 5 Human Design definities & hun unieke kracht

Dit zijn de 5 Human Design definities & hun unieke krachtOp je chart zie je een lijst met ‘chart information’ staan en daartussen staat ‘definitie’ (of ‘definition’). Binnen Human Design worden er 5 verschillende definities onderscheiden. De definitie die je hebt...