Alles over de Generator in Human Design

Als jij als Generator doet wat je leuk vindt, groeit jouw enthousiasme alleen maar meer. Je bent enorm toegewijd en de levensenergie stroomt door je lichaam. Je bent het meest vitale type binnen Human Design en hebt een magnetische, vrolijke uitstraling naar je omgeving. Voor jou mag het leven een groot feest zijn. Als je deze krachten durft te omarmen én belichamen, gaat er een wereld voor je open. In dit artikel lees je alles over hoe jij als Generator in Human Design bent ontworpen. Weet je nog niet wat jouw energietype is? Vraag dan je chart op.

Binnen Human Design onderscheiden we 5 verschillende energietypes: Manifestors, Manifesting Generators, Generators, Projectors en Reflectors. Ongeveer 35% van de wereldbevolking is een Generator. Je vormt hiermee, samen met Manifesting Generators, een meerderheid. Jouw energietype vertelt je alles over hoe jouw energie het beste werkt en hoe je impact maakt op jouw omgeving. Ik leg in dit artikel precies uit hoe dat werkt. Is Human Design nog helemaal nieuw voor je? Lees dan mijn blog “Wat is Human Design: de complete introductiegids”.

  • Energietype: Generator
  • Jouw signature: 
  • (Dit voel je als je jezelf bent) Tevredenheid
  • Jouw not-self thema: (Dit voel je als je van je pad afwijkt): Frustratie
  • Jouw strategie: 
  • Zo creëer jij kansen en mogelijkheden) Responderen

Zo herken je een Generator aan zijn Human Design chart

Een Generator herken je in een Human Design chart aan het gedefinieerde (gekleurde) sacraal centrum. Alleen Generators en Manifesting Generators hebben dit centrum gedefinieerd. Het is een enorm krachtige motor, hét centrum van levensenergie. Als Generator heb je door dit gedefinieerde centrum altijd toegang tot een bron van energie. Je bent hiervoor dus niet afhankelijk van anderen. Het verschil tussen Generators en Manifesting Generators is dat Manifesting Generators in hun chart nog een directe verbinding tussen een motorcentrum (wortel, sacraal, ego of solar) en het keelcentrum hebben. Een Generator heeft dit niet.

Generator chart

Het aura van een Generator

Als Generator in Human Design heb je een open, magnetisch en levenskrachtig aura. Je hebt een consistente, krachtige levensenergie die wordt gegenereerd vanuit je sacrale centrum. Je straalt een enorme aantrekkingskracht uit en trekt, wanneer je aligned bent, van nature situaties en mensen aan die in lijn zijn met jouw diepste verlangens en passies. Jij zit in jouw zone of genius wanneer je je bezig kunt houden met activiteiten die je echt interesseren en die je energie geven. Doe je iets wat niet bij je past? Dan kan je al snel gefrustreerd raken en je vuurtje verliezen. Het is voor jou belangrijk om te leren herkennen waar jouw hart een sprongetje van maakt.

De autoriteit van een Generator

Als Generator kan je één van de volgende autoriteiten hebben:

  • Emotionele autoriteit
  • Sacrale autoriteit

Welke autoriteit je hebt is afhankelijk van de centrums die bij jou gedefinieerd (gekleurd) zijn. Je kunt dit bekijken in jouw chart. Jouw autoriteit vertelt je alles over hoe jij keuzes maakt. Dit zegt jouw autoriteit over jou:

Emotionele autoriteit 

De naam zegt het al, met een emotionele autoriteit ben jij ontworpen om beslissingen te nemen op basis van hoe iets voelt. Het is voor jou dus belangrijk dat je geen beslissingen in het moment maakt. Neem tijd voor het maken van een keuze en doorvoel je emoties voordat je ‘ja’ of ‘nee’ zegt. Je hebt een emotionele autoriteit wanneer het Solar Plexus centrum gedefinieerd is. Dit geldt voor ongeveer 50% van de wereldbevolking en het is dan ook de meest voorkomende autoriteit. 

Sacrale autoriteit

Met een sacrale autoriteit mag je vertrouwen op je onderbuik. Overthinking past niet bij jou. Maak beslissingen dus niet met je hoofd, maar wacht tot je het voelt in je lichaam. Het kan hierbij helpen om even te gaan zitten en bij jezelf in te checken. Voel je een “yes”? Ok let’s go dan! Jij brengt in alles wat je doet zoveel energie met je mee, dat je echt diep in je lijf wilt voelen dat iets het helemaal is. Jouw enthousiasme vertelt je genoeg. Je hebt een sacrale autoriteit wanneer het sacrale centrum gedefinieerd is en het solar plexus centrum ongedefinieerd. Alleen Generators en Manifesting Generators kunnen een Sacrale autoriteit hebben.

De strategie van een Generator

Je strategie geeft aan hoe jij jouw design het beste kunt leven. Het is dé manier waarop jij kansen en mogelijkheden creëert. Als Generator is jouw strategie ‘responderen’, oftewel; wachten totdat er dingen op je pad komen en daarop reageren. Het gaat hier overigens niet om ‘passief wachten’. Nee, dat past niet bij jou. Neem een open, nieuwsgierige houding aan. Ga dingen doen en vertrouw erop dat iets op je pad komt met een reden. Vervolgens reageer je. Dit reageren doe je door te luisteren naar je onderbuik, je sacrale centrum. Daar ligt jouw kompas. Door naar je onderbuik te luisteren ontdek je het pad waar het meeste plezier op je wacht. Het pad dat jou leidt naar het leven van je dromen. Volg je passies en besteed je dagen aan dingen die jou écht intens blij maken. Het leven mag makkelijk zijn voor jou. Het mag licht voelen. En misschien denk je dat iets niet zomaar kan, omdat het zo moeiteloos gaat. Maar dat is juist de bedoeling voor jou. Zodra jij je bevlogen voelt verspreid je de meeste warmte; jouw sprankelende energie naar de wereld om je heen. Light it up!

Zo sta jij in je kracht

Jij bent aligned wanneer kansen en mogelijkheden als vanzelf naar je toe komen en wanneer je leven voelt als een feestje. Hoe je daarvoor zorgt? Door jouw magnetische, warme en sprankelende energie éérst voor jezelf te gebruiken. Dompel jezelf onder in plezier. Fill your cup, totdat je zoveel te geven hebt dat je jouw liefde vanzelf deelt door te zijn wie je bent. Schijn van binnenuit naar buiten en bescherm jouw open aura. Jij kwam hier op aarde om jouw eigen dromen waar te maken en daarmee de wereld te verlichten. Dat is de volgorde. Geef dus altijd eerst aan jezelf. Door je te focussen op dat wat jou energie geeft, groeit je aura en trek je als vanzelf kansen en mogelijkheden naar je toe. Alles gaat makkelijk op het moment dat jij jouw eigen welzijn voorop stelt. Durf ‘nee’ te zeggen wanneer dat zo voelt. Zo kan je ieder moment vullen met oprechte, enthousiaste energie waardoor je daar alleen maar meer van aantrekt en andere kunt meenemen in je passies. Maak tijd voor de dingen die je écht leuk vindt, dingen waar je écht plezier uit haalt. Daar gaat jouw creativiteit door stromen en zo laat jij anderen zien hoe zij ook meer plezier uit hun leven kunnen halen. Dat is waarom we hier zijn toch? Het is jouw kracht om anderen aan te steken, zodat ze transformeren tot hun beste zelf.

Dit past minder goed bij jou

Jij bent in staat om de hele wereld te redden en misschien heb je je eigen welzijn zelfs opgegeven voor het welzijn van anderen. Jij mag ontdekken (en aan anderen laten zien) dat dit niet goed voor je is. Frustratie en vermoeidheid zijn tekens dat jij jezelf niet op nummer één zet. Ga jij met tegenzin naar je werk? Of lijkt het leven tegen jou te zijn? Dan ben je niet aligned. Zorg ervoor dat je jezelf niet opbrandt en geef jezelf de liefde die je verdient. Jij mag ervoor kiezen om alleen datgene te doen wat goed is voor jou. Zo kan je de warmte die je van binnen voelt delen met anderen. Ze zeggen weleens dat jij te goed bent voor deze wereld. Maar wat ik wil voor jou is dat je je geliefd voelt. Laat alles los wat jou niet een gevoel van ultieme voldoening geeft. Vul je dagen met licht en gemak. Als een bij die van bloem naar bloem gaat. Wat jouw aandacht trekt, geef je aandacht. Zo speels mag het zijn. Je mag jezelf op nummer één zetten en dat is alles behalve egoïstisch. Zodra jouw emmer gevuld is kan je vanuit overvloed jouw liefde, warmte en plezier geven aan anderen die dat nodig hebben. Jouw energie sprankelt als je ‘gewoon’ kunt doen wat je leuk vindt. Je wangen gloeien, je kunt bijna niet stilzitten en je kan niet stoppen met (glim)lachen. Jouw ziel staat te springen om die warme energie te delen met de wereld. Deel jouw licht, door de barstjes heen die je wellicht hebt opgelopen in dit leven. 

Vraag je je af of je aligned bent? Kijk dan eens naar jouw dag vandaag. Waar ben je gefrustreerd over? Wat frustreert jou? En wat is er nodig om daar voldoening van te maken? Doe dat, nu smile

Je design belichamen als Generator

In de traditionele Human Design wordt er voor het belichamen van je design vaak als eerste gefocust op het volgen van je strategie. In het geval van een Generator ‘responderen’ dus. Mijn persoonlijke advies? Volg eerst je autoriteit. Het volgen van mijn eigen autoriteit (als Projector met een splenic autoriteit) heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. Je tuned ermee in op je ziel, het Universum, de oneindige wijsheid die in jou zit. Als Generator volg jij jouw autoriteit naar gemak en plezier. Het leven mag voor jou een fijne stroom zijn waar je in meegaat. Als je daar op vertrouwt, ontvang je keer op keer precies datgene wat bij je past. “Wat zou het toch leuk zijn als dat m’n werk was” is precies wat jouw bijdrage is aan deze wereld. Jij bouwt een liefdevolle, vrolijke wereld door eerst jezelf liefdevol op te bouwen totdat je iedere dag met plezier beleeft. Hoe makkelijker iets voelt, des te meer aligned het voor je is. Kies voor jezelf en baal niet van je keuzes. Je maakt ze omdat je voor jezelf kiest. En dat breekt je leven open als nooit tevoren.

Human Design is meer dan alleen je energietype

Herken jij jezelf niet (echt) in jouw energietype? Geen zorgen. Human Design is zoveel meer dan alleen jouw energietype. Jouw (ongedefinieerde) centrums zijn belangrijk, je profiellijnen en nog zoveel meer. Dit alles samen vormt jouw unieke design. Zie het als puzzelstukjes, die samen één mooi groot geheel vormen. In een blauwdruk schrijf ik dit volledig voor je uit zodat je precies weet hoe jij bent ontworpen en waar jouw krachten liggen.

Tot slot (mijn boodschap voor jou)

Lieve Generator, er wordt ons verteld dat we een serieuze baan moeten zoeken en verstandige keuzes moeten maken. Maar dat is voor jou hét recept om de wereld te laten zien dat het anders kan; dat je een vervullend leven mag leiden. We mogen plezier maken en onze passies volgen. Daarmee maken we écht het verschil. Jij helpt ons om een wereld te creëren waarin het heel normaal is om je hart te volgen. Want mensen die leven vanuit hun hart, leven vanuit liefde. En dat is precies wat de wereld nodig heeft. Hoe dieper je in jouw eigen design duikt, hoe meer details je over jezelf te weten komt. Het is de weg terug naar je ware zelf. In een gepersonaliseerd blauwdruk leg ik gedetailleerd aan je uit hoe jij bent ontworpen. En wat voor jou als Generator in het bijzonder interessant is, dat zijn jouw poorten. Ik noem ze bij hun Engelse naam: “Gates”. Ik heb er een uitgebreid e-book over geschreven. Daarin leg ik alle 64 gates aan je uit, praktisch vanuit in- en uit alignment, zodat jij ziet wat wel en wat niet de bedoeling is van jouw design. Zie het als een persoonlijke handleiding. Geef je over en durf te dromen. Het zal leuker uitpakken dan je ooit had gedacht.

 

Liefs,

Lindy

Meer weten over Human Design?

Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jou

Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jouDe pijlen in je Human Design chart geven je inzicht in hoe je naar de wereld kijkt, in welke omgeving jij je het prettigst voelt en hoe je informatie tot je neemt. Ze zijn een mooie tool om je verder te...

Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human Design

Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human DesignDe planeten in ons zonnestelsel zijn continu in beweging. Van de stand van de zon tot de beweging van de maan, ze hebben (onbewust) een krachtige invloed op jouw dagelijkse leven. Je noemt deze verschuiving...

Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?

Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?Human Design geeft je inzicht in je kwaliteiten, je kansen, je uitdagingen en je valkuilen. Je bent daarin uniek! Maar wat gebeurt er als er twee personen samenkomen? Oftewel; wanneer je twee unieke designs...

De 9 Human Design centers & hun unieke krachten

De 9 Human Design centers & hun unieke krachtenOp je chart zie je gekleurde en witte vlakken. Deze vlakken noem je binnen Human Design je centers. Het zijn er negen in totaal en elk centrum heeft zijn eigen kenmerken en krachten. Samen vormen ze de basis van jouw...

Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk.

Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk De meningen over Human Design lopen nogal uiteen; de een vindt het onzin, de ander zweert erbij. Wat je er ook van vindt, feit is dat Human Design steeds populairder wordt. Maar daarmee worden er ook steeds meer...

In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design

In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design Sinds ik mijn design leef - als 2/4 Splenic Projector - voel ik me 100% mezelf en kan ik doen wat ik het allerliefste doe: vrij zijn, reizen en andere mensen helpen! En dan te bedenken dat ik in 2020 nog PTSS...

Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamen

Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamenAls je voor het eerst naar je chart kijkt zie je waarschijnlijk vooral lijntjes, kleurtjes en vlakken. Wat betekent dit allemaal en waar moet je beginnen? In dit artikel leg ik stap voor stap en super...

Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?

Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?Om jouw unieke chart te kunnen berekenen heb je je geboortedatum, geboortetijd en je geboorteplaats nodig. Maar wat als je je exacte geboortetijd niet weet? Hoe nauw komt dit? Kan je ook een geschatte tijd...

Zo maak je een vision board voor 2024 met Human Design

Zo maak je een vision board voor 2024 met Human DesignHet einde van 2023 is in zicht. Een mooi moment om te reflecteren, maar ook om vooruit te kijken en te fantaseren over het nieuwe jaar. Wat zijn je wensen en verlangens? Hoe zou jouw ideale 2024 eruitzien? Ik daag...

Dit zijn de 5 Human Design definities & hun unieke kracht

Dit zijn de 5 Human Design definities & hun unieke krachtOp je chart zie je een lijst met ‘chart information’ staan en daartussen staat ‘definitie’ (of ‘definition’). Binnen Human Design worden er 5 verschillende definities onderscheiden. De definitie die je hebt...