Alles over de Manifesting Generator in Human Design

Als Manifesting Generator ben jij een bezige bij. Jij bent een doener, kunt snel schakelen en wanneer je doet wat je écht leuk vindt heb je tomeloze energie. Voor jou mag het leven een groot avontuur zijn. Als je deze krachten durft te omarmen én belichamen, gaat er een wereld voor je open. In dit artikel lees je alles over hoe jij als Manifesting Generator in Human Design bent ontworpen. Weet je nog niet wat jouw energietype is? Vraag dan je chart op.

Binnen Human Design onderscheiden we 5 verschillende energietypes: Manifestors, Generators, Manifesting Generators, Projectors en Reflectors. Ongeveer 35% van de wereldbevolking is een Manifesting Generator. Jouw energietype vertelt je alles over hoe jouw energie het beste werkt en hoe je impact maakt op jouw omgeving. Ik leg in dit artikel precies uit hoe dat werkt. Is Human Design nog helemaal nieuw voor je? Lees dan mijn blog “Wat is Human Design: de complete introductiegids”.

  • Energietype: Manifesting Generator
  • Jouw signature: (Dit voel je als je jezelf bent) Tevredenheid en vrede
  • Jouw not-self thema: (Dit voel je als je van je pad afwijkt) Frustratie en boosheid
  • Jouw strategie: (Zo creëer jij kansen en mogelijkheden) Responderen en informeren

Zo herken je een Manifesting Generator aan zijn Human Design chart

Een Manifesting Generator herken je in een Human Design chart aan het gedefinieerde (gekleurde) sacraal centrum. Alleen Generators en Manifesting Generators hebben dit centrum gedefinieerd. Het is een enorm krachtige motor, hét centrum van levensenergie. Als (Manifesting) Generator heb je door dit gedefinieerde centrum altijd toegang tot een bron van energie. Je bent hiervoor dus niet afhankelijk van anderen. Het verschil tussen Generators en Manifesting Generators is dat Manifesting Generators in hun chart een directe verbinding tussen een motorcentrum (wortel, sacraal, ego of solar) en het keelcentrum hebben. Een Generator heeft dit niet.

Manifesting Generator chart

Het aura van een Manifesting Generator

Het aura van een Manifesting Generator straalt nieuwsgierigheid, snelheid en veelzijdigheid uit. Je hebt een krachtige energie, veel passies en interesses en kunt vol enthousiasme ergens over vertellen. Jij bent altijd in beweging en bent een kei in schakelen tussen verschillende projecten. Je past je gemakkelijk aan aan nieuwe situaties, omgevingen of personen en hebt er geen moeite mee om meerdere rollen of taken op je te nemen. Een echt manusje van alles dus. Je bent enorm gedreven en hebt een neus voor kansen. Als jij ergens voor gaat dan bereik je hoe dan ook je doel.

De autoriteit van een Manifesting Generator

Als Manifesting Generator kan je één van de volgende autoriteiten hebben:

  • Emotionele autoriteit
  • Sacrale autoriteit

Welke autoriteit je hebt is afhankelijk van de centrums die bij jou gedefinieerd (gekleurd) zijn. Je kunt dit bekijken in jouw chart. Jouw autoriteit vertelt je alles over hoe jij keuzes maakt. Dit zegt jouw autoriteit over jou:

Emotionele autoriteit 

De naam zegt het al, met een emotionele autoriteit ben jij ontworpen om beslissingen te nemen op basis van hoe iets voelt. Het is voor jou dus belangrijk dat je geen beslissingen in het moment maakt. Neem tijd voor het maken van een keuze en doorvoel je emoties voordat je ‘ja’ of ‘nee’ zegt. Je hebt een emotionele autoriteit wanneer het Solar Plexus centrum gedefinieerd is. Dit geldt voor ongeveer 50% van de wereldbevolking en het is dan ook de meest voorkomende autoriteit.

Sacrale autoriteit

Met een sacrale autoriteit mag je vertrouwen op je onderbuik. Overthinking past niet bij jou. Maak beslissingen dus niet met je hoofd, maar wacht tot je het voelt in je lichaam. Het kan hierbij helpen om even te gaan zitten en bij jezelf in te checken. Voel je een “yes”? Ok let’s go dan! Jij brengt in alles wat je doet zoveel energie met je mee, dat je echt diep in je lijf wilt voelen dat iets het helemaal is. Jouw enthousiasme vertelt je genoeg. Je hebt een sacrale autoriteit wanneer het sacraal centrum gedefinieerd is en het solar plexus centrum ongedefinieerd. Alleen Manifesting Generators en Generators kunnen een Sacrale autoriteit hebben.

De strategie van een Manifesting Generator

Als Manifesting Generator ben je een hybride type; een mix tussen een Manifestor en een Generator. Jouw strategie is dus tweeledig: ‘responderen’ (zoals een Generator) en  ‘informeren’ (zoals een Manifestor). Onthoud dat je in de basis een Generator bent. Dat komt door het gedefinieerde sacraal centrum (de levensenergie). Je sacraal centrum bevindt zich onderin je lichaam, net boven het wortel centrum. Jij mag reageren (‘responderen’) wanneer je vanuit dat centrum, je onderbuik dus, een ‘ja’ voelt. Die strategie werkt het beste voor jou.

Zo sta jij in je kracht

Jij bent hier om het niet-lineaire pad te bewandelen. Jij verlangt naar avontuur en ontdekkingen, zodat je leven voelt als spelen. Dat wat je tegenkomt, verander je in iets efficiënters, lichters en liefdevollers. Jij brengt de aarde licht door met open hart ervaringen aan te gaan. Als jij groeit, groeien anderen met je mee. Dat is jouw doel. En dat voer je uit op heel veel verschillende manieren. Laat de passies die je hebt naar voren komen. Ze leiden je naar het leven van je dromen. Sta jezelf toe om jezelf volledig te laten zien aan de wereld. Vertrouw op je intuïtie en laat los wat jou gevangen houdt of waar je je gefrustreerd over voelt. Dat wat je enthousiast maakt is de bedoeling voor jou. Ja, dat kan je soms best uitdagen. En misschien denk je zelfs dat je ergens niet toe in staat bent, maar het Universum heeft jou hier gebracht om het onmogelijke mogelijk te maken. Dat is eng, maar de vervulling van het leven van jouw purpose zal je de voldoening en vrijheid geven waar je zo naar op zoek bent. Volg je enthousiasme en zie welke paden zich voor je ontvouwen. Jij bent aligned wanneer je vertrouwt op je onderbuik en wanneer anderen jou een beetje gek vinden 😉 Jouw leven mag één groot avontuur zijn.

Dit past minder goed bij jou

Ondanks dat je onuitputtelijke energie hebt hoef je niet 20 hobby’s te hebben en alles tegelijk te doen. Ook voor jou kan dit soms overweldigend zijn. Ook jij hebt ontspanning en tijd voor jezelf nodig. Jij bent ontworpen om vanuit flow veel aan te kunnen en je bent niet aligned als je geen energie hebt en geen actie onderneemt wanneer je nieuwsgierig bent. Dat wat je saai vindt mag je loslaten of veranderen. Jij hoeft het leven niet aan je voorbij te laten gaan. Jij weet dat het veel spectaculairder kan en dat we geconditioneerd worden om onszelf klein te houden. Zie vanaf nu mogelijkheden in plaats van beperkingen. Focus je op wat jou écht plezier brengt. Als je dat niet doet loop je het risico dat jouw leven veel te saai wordt. Jij bent hier om jezelf los te breken van de standaarden en om anderen te laten zien wat het is om écht vrij te zijn en te doen wat je verlangt. Door deze visie tot leven te brengen leef je niet alleen zelf je droom, maar inspireer je anderen om hetzelfde te doen. Heb vertrouwen, je verlangens wijzen jou de weg. Vraag je je af of je aligned bent? Kijk dan eens naar jouw dag vandaag: Waar ben je gefrustreerd over? Wat maakt je woedend? Wat is er voor nodig om de rust terug te laten keren? Wat zou ervoor zorgen dat je je voldaan voelt?

Je design belichamen als Manifesting Generator

In de traditionele Human Design wordt er voor het belichamen van je design vaak als eerste gefocust op het volgen van je strategie. In het geval van een Manifesting Generator ‘informeren en responderen’ dus. Mijn persoonlijke advies? Volg eerst je autoriteit, je autoriteit richting de leukste situaties en avonturen. Jij kan zo enthousiast en nieuwsgierig zijn en ontdekt al snel dat het leven net een spel is. Het enige wat je hoeft te doen is jouw joy volgen. Niets is te gek! Omring je met mensen die dit in je waarderen en die je aanmoedigen om die bold ass version van jezelf te zijn. Dan komt de rest vanzelf.

Human Design is meer dan alleen je energietype

Herken jij jezelf niet (echt) in jouw energietype? Geen zorgen. Human Design is zoveel meer dan alleen jouw energietype. Jouw (ongedefinieerde) centrums zijn belangrijk, je profiellijnen en nog zoveel meer. Dit alles samen vormt jouw unieke design. Zie het als puzzelstukjes, die samen één mooi groot geheel vormen. In een blauwdruk schrijf ik dit volledig voor je uit zodat je precies weet hoe jij bent ontworpen en waar jouw krachten liggen.

Tot slot (mijn boodschap voor jou)

Lieve Manifesting Generator, iedereen die jou het gevoel heeft gegeven dat je te luid of te veel bent, weerspiegelde een angst die diep in jou zit. We worden geconditioneerd om onszelf in te schikken en jij bent degene die ons bevrijdt van die norm. Jij neemt het voortouw en laat zien hoe gelukkig je ervan wordt om jezelf wél uit te spreken en om wél die spannende stap te nemen. Jij bent nooit te veel geweest. Jij bent alles wat de wereld nu nodig heeft. Hoe dieper je in jouw design duikt, hoe meer details je over jezelf te weten komt. Het is de weg terug naar je ware zelf. In een gepersonaliseerd blauwdruk leg ik gedetailleerd aan je uit hoe jij bent ontworpen. Zie het als een persoonlijke handleiding. Align jezelf. Dan kan het Universum vanzelf z’n magic op je loslaten. 

Liefs,

Lindy

Meer weten over Human Design?

Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jou

Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jouDe pijlen in je Human Design chart geven je inzicht in hoe je naar de wereld kijkt, in welke omgeving jij je het prettigst voelt en hoe je informatie tot je neemt. Ze zijn een mooie tool om je verder te...

Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human Design

Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human DesignDe planeten in ons zonnestelsel zijn continu in beweging. Van de stand van de zon tot de beweging van de maan, ze hebben (onbewust) een krachtige invloed op jouw dagelijkse leven. Je noemt deze verschuiving...

Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?

Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?Human Design geeft je inzicht in je kwaliteiten, je kansen, je uitdagingen en je valkuilen. Je bent daarin uniek! Maar wat gebeurt er als er twee personen samenkomen? Oftewel; wanneer je twee unieke designs...

De 9 Human Design centers & hun unieke krachten

De 9 Human Design centers & hun unieke krachtenOp je chart zie je gekleurde en witte vlakken. Deze vlakken noem je binnen Human Design je centers. Het zijn er negen in totaal en elk centrum heeft zijn eigen kenmerken en krachten. Samen vormen ze de basis van jouw...

Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk.

Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk De meningen over Human Design lopen nogal uiteen; de een vindt het onzin, de ander zweert erbij. Wat je er ook van vindt, feit is dat Human Design steeds populairder wordt. Maar daarmee worden er ook steeds meer...

In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design

In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design Sinds ik mijn design leef - als 2/4 Splenic Projector - voel ik me 100% mezelf en kan ik doen wat ik het allerliefste doe: vrij zijn, reizen en andere mensen helpen! En dan te bedenken dat ik in 2020 nog PTSS...

Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamen

Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamenAls je voor het eerst naar je chart kijkt zie je waarschijnlijk vooral lijntjes, kleurtjes en vlakken. Wat betekent dit allemaal en waar moet je beginnen? In dit artikel leg ik stap voor stap en super...

Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?

Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?Om jouw unieke chart te kunnen berekenen heb je je geboortedatum, geboortetijd en je geboorteplaats nodig. Maar wat als je je exacte geboortetijd niet weet? Hoe nauw komt dit? Kan je ook een geschatte tijd...

Zo maak je een vision board voor 2024 met Human Design

Zo maak je een vision board voor 2024 met Human DesignHet einde van 2023 is in zicht. Een mooi moment om te reflecteren, maar ook om vooruit te kijken en te fantaseren over het nieuwe jaar. Wat zijn je wensen en verlangens? Hoe zou jouw ideale 2024 eruitzien? Ik daag...

Dit zijn de 5 Human Design definities & hun unieke kracht

Dit zijn de 5 Human Design definities & hun unieke krachtOp je chart zie je een lijst met ‘chart information’ staan en daartussen staat ‘definitie’ (of ‘definition’). Binnen Human Design worden er 5 verschillende definities onderscheiden. De definitie die je hebt...