Alles over de Reflector in Human Design

Als Reflector weerkaats jij het licht van anderen. Jij bent als een spiegel; wijs, onbevooroordeeld en observerend. Een bijzondere, pure ziel, waar er maar weinig van bestaan. (Echt!). Als je deze krachten durft te omarmen én belichamen, gaat er een wereld voor je open. In dit artikel lees je alles over hoe jij als Reflector in Human Design bent ontworpen. Weet je nog niet wat jouw energietype is? Vraag dan je chart op.

Binnen Human Design onderscheiden we 5 verschillende energietypes: Reflectors, Generators, Manifesting Generators, Projectors en Manifestors. Slechts 1% van de wereldbevolking is een Reflector. Het is daarmee het meest zeldzame type. (Je mag je dus best een beetje speciaal voelen wanneer je dit leest). Jouw energietype vertelt je alles over hoe jouw energie het beste werkt en hoe je impact maakt op jouw omgeving.Ik leg in dit artikel precies uit hoe dat werkt. Is Human Design nog helemaal nieuw voor je? Lees dan mijn blog “Wat is Human Design: de complete introductiegids”.

  • Energietype: Reflector
  • Jouw signature: (Dit voel je als je jezelf bent) Verrassing
  • Jouw not-self thema: (Dit voel je als je van je pad afwijkt): Teleurstelling
  • Jouw strategie: (Zo creëer jij kansen en mogelijkheden): Een maancyclus wachten

Zo herken je een Reflector aan zijn Human Design chart

Reflectors hebben bij hun geboorte geen energie of gedefinieerde centrums meegekregen en ook geen kanalen. (Een kanaal verbindt twee centrums, die gedefinieerd worden). Alle centrums zijn dus ongedefinieerd (ongekleurd). Met zoveel ongedefinieerde centrums ben je als Reflector gevoelig voor conditionering. Daarom is het voor jou als Reflector belangrijk dat je trouw blijft aan jezelf en dat je altijd goed blijft nagaan wat bij jou hoort en wat niet. Blijf je autoriteit en je strategie volgen (daarover later meer), die wijzen je de weg. Zijn alle Reflectors hetzelfde met al die ongedefinieerde centrums? Nee, in tegendeel. Iedere Reflector is uniek. Want behalve de ongedefinieerde centrums, heb jij als Reflector ook nog je profiel, je poorten en nog veel meer wat voor iedere Reflector anders is. 

Reflector Human Design

Het aura van een Reflector

Een Reflector heeft geen vaste energie zoals andere energietypen binnen Human Design. In plaats daarvan weerspiegelen ze de energie om zich heen. De aura van een Reflector kan dus het beste omschreven worden als open en reflecterend. Jij voelt je zoals een ander zich voelt. Daardoor weet je precies wat de ander nodig heeft om z’n hoogste expressie te leven. Jij hebt geen gave, jij bent het. Jij weerkaatst de energie in het moment, waardoor je kan voelen wat een ander nodig heeft. Je vangt de gevoelens en gedachten op van het collectief, zodat je kunt teruggeven wat er nodig is om liefdevoller te leven. Met jouw unieke aura kan je door ellende heen kijken en zien waar het licht schijnt. Hoe meer je dat probeert, hoe meer de wereld voor je opengaat. En des te meer jij opvangt, des te meer heling je brengt.

De autoriteit van een Reflector

Als Reflector kan je maar één autoriteit hebben en dat is de Maan autoriteit. Dit is de autoriteit die je hebt wanneer alle centrums ongedefinieerd zijn.

Maan autoriteit 

De Maan autoriteit komt heel weinig voor en enkel bij Reflectors. Het is een uiterlijke autoriteit, waarbij je beïnvloed wordt door de energie van de maan. Reflectors zijn niet gemaakt om overhaaste beslissingen te maken. Jij mag bij belangrijke beslissingen een maancyclus wachten en jezelf steeds weer de vraag stellen: als ik nu de keuze moest maken, wat zou ik dan doen? Geef je steeds hetzelfde antwoord? Dan weet je dat je goed zit. (Schrijf het eventueel op in een dagboekje, zodat je het gemakkelijk terug kunt lezen).

De strategie van een Reflector

De strategie van een Reflector past bij de autoriteit en is; ‘een maancyclus wachten’. Een maancyclus duurt gemiddeld 28 dagen. Tijdens deze dagen draait de maan volledig rond de aarde en doorloopt ze de verschillende maanfasen: van nieuwe maan, naar het eerste kwartier, gevolgd door volle maan, dan het laatste kwartier en vervolgens ontstaat er weer een nieuwe maan. Als Reflector beweeg je als het ware mee met de maan. Wanneer je een maancyclus wacht kan je dingen vanuit verschillende perspectieven bekijken. In een wereld die alsmaar doorraast kan het best lastig zijn om zo geduldig en weloverwogen beslissingen te maken. Je hoeft dan ook niet altijd een volledige maancyclus te wachten. Maar probeer hier bij grote, belangrijke beslissingen wel rekening mee te houden.  

Zo sta jij in je kracht

Hoe spontaner iets voelt voor jou, hoe zekerder je erover mag zijn. Je leert altijd weer iets bij wanneer je nieuwsgierig blijft en ontmoet nieuwe mensen onderweg. Zij hebben jou te ontmoeten om zichzelf te kunnen zien en om verrast te zijn over wat er allemaal mogelijk is. Onthoud dat je als Reflector heel gevoelig bent voor de energie van anderen. Regelmatig tijd voor jezelf nemen is dus heel belangrijk. Maar te veel alleen zijn is ook weer niet goed. Je hebt van nature geen vaste energie, daarom heb je anderen nodig om je energiek en gemotiveerd te voelen. Probeer dus een goede balans te vinden tussen me-time en sociale gelegenheden. Jij bent aligned wanneer je openstaat voor de wijsheid van het Universum en je hier iedere dag door laat leiden. Vertrouw op je intuïtie en op die onzichtbare kracht. Jij kwam hier als een unicorn, so be that unicorn. Blijf open en laat de energie van de maan je vertellen wat je mag loslaten of meer mag omarmen.

Dit past minder goed bij jou

Soms heb je het gevoel dat je nergens bij hoort. Je probeert jezelf dan vast te klampen aan situaties, aan mensen of simpelweg aan ‘hoe het hoort’. Maar vergeet niet dat jij zelf ook iemand bent. Natuurlijk spiegel jij anderen, maar je mag ook jezelf zijn. Je bent een gevoelig persoon, maar dat betekent niet dat je zwak bent. Je bent niet overgeleverd aan de energie van anderen, je hebt zelf de controle over waar je bent en met wie. Omring jezelf met de juiste mensen en creëer een omgeving die goed voor je voelt. Dat is voor jou heel belangrijk. Dit geldt niet alleen voor je huis of je woonplaats, maar ook voor je werkplek en eigenlijk alle plaatsen waar je veel tijd doorbrengt. Jij spiegelt jouw omgeving. Jij kan ieders perspectief begrijpen, maar je hoeft niet over te nemen wat voor anderen lijkt te werken. Wanneer je de energie gebruikt die jij van nature bij je draagt, align je jezelf met wat jouw ziel hier op aarde komt doen. Dan komt je leven in een stroomversnelling. Vraag je je af of je aligned bent? Kijk dan eens naar jouw dag vandaag: Voel je je teleurgesteld? En zo ja, wat heeft dit veroorzaakt? Wat voor verrassing heeft het Universum voor jou in petto waar jij nog niet op in bent gegaan? Sta daar eens bij stil. Zo creëer je dagelijks momenten waarop je weer in alignment komt.

Je design belichamen als Reflector

In de traditionele Human Design wordt er voor het belichamen van je design vaak als eerste gefocust op het volgen van je strategie. In het geval van een Reflector ‘een maancyclus wachten’ dus. Mijn persoonlijke advies? Volg eerst je autoriteit. Jouw autoriteit verbindt je met de sterren, de maan, de zon en de aarde met alle natuur. Jij voelt de energie hiertussen en wat het nodig heeft om liefde te ademen en te zijn. Je voelt wat wij nodig hebben als collectief en individu. Jij volgt je gevoelens iedere dag opnieuw. Je brengt het licht door licht te zijn. Je bent bijzonder en je owned dit. Born to be a unicorn, so be that unicorn.

Human Design is meer dan alleen je energietype

Herken jij jezelf niet (echt) in jouw energietype? Geen zorgen. Human Design is zoveel meer dan alleen jouw energietype. Jouw (ongedefinieerde) centrums zijn belangrijk, je profiellijnen en nog zoveel meer. Dit alles samen vormt jouw unieke design. Zie het als puzzelstukjes, die samen één mooi groot geheel vormen. In een blauwdruk schrijf ik dit volledig voor je uit zodat je precies weet hoe jij bent ontworpen en waar jouw krachten liggen.

Tot slot (mijn boodschap voor jou)

Tot slot (mijn boodschap voor jou)

Lieve Reflector, jij bent een bijzonder mens. Vertrouw op je innerlijke wijsheid en laat los wie je dacht te moeten zijn. Laat het leven je verrassen, want het Universum vangt je altijd op. Er kan jou niets gebeuren, want jij bent één met alles en alles is wie je bent. Wanneer jij jouw intuïtie durft te volgen, blijkt het leven ineens verrassend leuk. En doordat het zo lekker licht voelt voor jou, breng je dit over op anderen. Het mag helemaal anders en daarom ben jij hier. Anders, en daarom ongelofelijk waardevol. Hoe dieper je in jouw design duikt, hoe meer details je over jezelf te weten komt. Het is de weg terug naar je ware zelf. In een gepersonaliseerd blauwdruk leg ik gedetailleerd aan je uit hoe jij bent ontworpen. En wat voor jou als Reflector in het bijzonder interessant is, dat zijn jouw poorten. Ik noem ze bij hun Engelse naam: “Gates”. Ik heb er een uitgebreid e-book over geschreven. Daarin leg ik alle 64 gates aan je uit, praktisch vanuit in- en uit alignment, zodat jij ziet wat wel en wat niet de bedoeling is van jouw design. Zie het als een persoonlijke handleiding. Geef je over en durf te dromen. Het zal leuker uitpakken dan je ooit had gedacht.

 

Liefs,

Lindy

Meer weten over Human Design?

Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jou

Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jouDe pijlen in je Human Design chart geven je inzicht in hoe je naar de wereld kijkt, in welke omgeving jij je het prettigst voelt en hoe je informatie tot je neemt. Ze zijn een mooie tool om je verder te...

Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human Design

Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human DesignDe planeten in ons zonnestelsel zijn continu in beweging. Van de stand van de zon tot de beweging van de maan, ze hebben (onbewust) een krachtige invloed op jouw dagelijkse leven. Je noemt deze verschuiving...

Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?

Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?Human Design geeft je inzicht in je kwaliteiten, je kansen, je uitdagingen en je valkuilen. Je bent daarin uniek! Maar wat gebeurt er als er twee personen samenkomen? Oftewel; wanneer je twee unieke designs...

De 9 Human Design centers & hun unieke krachten

De 9 Human Design centers & hun unieke krachtenOp je chart zie je gekleurde en witte vlakken. Deze vlakken noem je binnen Human Design je centers. Het zijn er negen in totaal en elk centrum heeft zijn eigen kenmerken en krachten. Samen vormen ze de basis van jouw...

Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk.

Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk De meningen over Human Design lopen nogal uiteen; de een vindt het onzin, de ander zweert erbij. Wat je er ook van vindt, feit is dat Human Design steeds populairder wordt. Maar daarmee worden er ook steeds meer...

In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design

In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design Sinds ik mijn design leef - als 2/4 Splenic Projector - voel ik me 100% mezelf en kan ik doen wat ik het allerliefste doe: vrij zijn, reizen en andere mensen helpen! En dan te bedenken dat ik in 2020 nog PTSS...

Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamen

Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamenAls je voor het eerst naar je chart kijkt zie je waarschijnlijk vooral lijntjes, kleurtjes en vlakken. Wat betekent dit allemaal en waar moet je beginnen? In dit artikel leg ik stap voor stap en super...

Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?

Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?Om jouw unieke chart te kunnen berekenen heb je je geboortedatum, geboortetijd en je geboorteplaats nodig. Maar wat als je je exacte geboortetijd niet weet? Hoe nauw komt dit? Kan je ook een geschatte tijd...

Zo maak je een vision board voor 2024 met Human Design

Zo maak je een vision board voor 2024 met Human DesignHet einde van 2023 is in zicht. Een mooi moment om te reflecteren, maar ook om vooruit te kijken en te fantaseren over het nieuwe jaar. Wat zijn je wensen en verlangens? Hoe zou jouw ideale 2024 eruitzien? Ik daag...

Dit zijn de 5 Human Design definities & hun unieke kracht

Dit zijn de 5 Human Design definities & hun unieke krachtOp je chart zie je een lijst met ‘chart information’ staan en daartussen staat ‘definitie’ (of ‘definition’). Binnen Human Design worden er 5 verschillende definities onderscheiden. De definitie die je hebt...